Filistin batıyor

Yedioth Aharonot gazetesine konuşan Filistin Özerk Yönetimi Başbakanı Salam Fayyad, Filistin ekonomisinin çökmekte olduğunu belirterek, İsrail Maliyesi’nin FÖY adına topladığı vergileri transfer etmek için göreve yeni gelecek İsrail Başbakanını beklememesi gerektiğini söyledi.

Dünya
5 Şubat 2013 Salı

Fayyad, Ramallah’ta  İsrail Meclis Üyesi, İşçi Partisi Grup Başkanı  İsaac Herzog ile yaptığı görüşmede Filistin ekonomisinin içine düştüğü çıkmazı gündeme getirerek şöyle konuştu: “Eğer İsrail maliyesi mantıklı olmaz ise ekonomimiz çökecektir”

İsrail maliyesi son olarak, Filistin adına topladığı 200 milyon doları FÖY yönetiminin İsrail ile ikili bir anlaşmaya varmadan BM’ye giderek tüzel kişiliğini ‘Üye olmayan Gözlemci’ statüsüne çıkardığı için askıya aldığını açıklamıştı.

 

Daha sonra uluslararası baskılar neticesinde Başbakan Binyamin Netanyahu, kendi yetkisini kullanarak 100 milyon doların transfer edilmesini sağlamıştı.

 

Herzog, Filistin polisi eskortunda gittiği Ramallah’ta basına yaptığı açıklamada Filistin ekonomisinin çökmesinin sadece Filistinliler için bir problem olmadığını aynı zamanda  tüm İsraillilerin problemi olduğunu söyledi.