Esad kuvvetleri: İsrail bizi vurdu

Uluslararası haber ajansları teyit etmemesine, ABD ve İsrail askeri kaynakları yorum yapmaktan kaçınmasına rağmen Amerikan basını İsrail’in, Esad hükümet güçlerine ait askeri bir konvoyu, başkent Şam’da hava saldırısı ile yok ettiğini yazıyor.

Dünya
31 Ocak 2013 Perşembe

ABD basının iddiasına göre konvoy Lübnan’daki Hizbullah milislerine Rus yapısı son derece gelişmiş SA-17 havadan karaya anti füze ekipmanı taşıyordu.

 

Esad kuvvetleri ise saldırının askeri bir fabrikaya yapıldığını doğruladı.

 

Wall Street gazetesine konuşan adını vermekten kaçınan bir ABD yetkilisi operasyondan evvel Pentagon’a bilgi verildiğini belirterek, söz konusu operasyonun Esad birliklerinin kontrolündeki başşehir Şam’ın dış mahallelerinde gerçekleştiğini söyledi.

 

Suriye Esad yönetimi, Rusya Hükümeti, Lübnan ve Hizbullah saldırıyı bir ülkenin toprak bütünlüğüne açık bir tecavüz olarak niteleyip, kınarken, İsrail Ordusu ve Pentagon hiçbir yorum yapmadı.

 

29 Ocak Salı günü Şalom Gazetesi, Yedioth Aharonot gazetesinden alıntı yaparak aktardığı haberinde, Esad güçlerinden Lübnan’daki Hizbullah örgütüne gidecek her türlü askeri ekipmanın İsrail engeli ile karşılaşabileceğini yazmıştı.

 

Haberde, çökmekte olan Esad Kuvvetleri’nin elinde bulunan son derece gelişmiş füze ekipmanlarının Hizbullah’a transferinin İsrail’in hava üstünlüğüne açık bir tehlike olduğundan söz edilmiş ve her ne olursa olsun Yahudi devletinin böyle bir tehdidi anında bertaraf edeceği yazılmıştı.