KOVA BURCU ÇOCUK 21 Ocak - 18 şubat

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
30 Ocak 2013 Çarşamba

Minik Kova sizi hem zekâsıyla, hem de birbirinden orijinal fikirleriyle şaşırtacaktır. “Büyüyünce ne olmak istiyorsun?” sorusuna cevabı: “Astronot ya da genetik mühendisi olmak istiyorum” olabilir.

Zihninin aktif oluşu, onu daima yeni, farklı ve orijinal olana yönlendirecektir. Meraklı yapısı, minik Kova’nın ilgi alanlarının birbirinden çok farklı olmasına sebep olabilir. Bu nedenle her hafta farklı bir hobi edinebilir ve sizi bu konuda biraz zorlayabilir. Onu bu konuda kısıtlamak yerine desteklemek akıllıca olacaktır; çünkü o, bu sırada kendince deneyler yapmaktadır. Hayatı araştırarak ve test ederek öğrenme eğiliminde oluşu onu her konuyla ilgili kılar.

Meraklı yapısı sayesinde sosyal alanda da aktiftir. Arkadaşlık Kova için çok önemlidir. Farklı çevrelerden pek çok farklı arkadaşı olacaktır. Sosyal yapısı onu aynı zamanda gruplar içinde ön plana çıkartacak ve içinde bulunduğu sosyal çevre içinde fark edilmesine yardımcı olacaktır.

Özgürlüğüne düşkün oluşu onu ele avuca sığmaz bir çocuk yapar. Fakat onun aktif yapısı fiziksel değil zihinseldir. Bir gün arkadaşlarıyla ortalığı birbirine katarken, bir diğer gün odasından hiç dışarı çıkmadan bütün zamanını kitap okuyarak geçirebilir. Okumayı ve öğrenmeyi çok sevecektir. Farklı olana duyduğu merak nedeniyle kimsenin kullanmadığı kelimeleri kullanmaya eğilimi olabilir. Dolayısıyla kendi yaş grubundaki çocuklar bazen onun ne dediğini anlamakta zorluk çekebilirler.

İnatçı yapısı nedeniyle bir kere inandığı şeyden onu vazgeçirmeniz mümkün olmayabilir. Herhangi bir konuyla ilgili bir fikri varsa onu mutlaka pek çok farklı kaynaktan araştırmıştır ve sonunda bir sonuca varmıştır. Yani tez – antitez – sentez sürecini tamamlamış olur. Dolayısıyla bu aşamadan sonra dünya yerinden oynasa onu doğru bildiği şeyin aksine inandırmazsınız.

İkizler, Terazi ve Kova ebeveynler minik Kova’nın sosyalleşme arzusunu çok iyi anlayabilir, onu sosyalleşebileceği ve iletişim yeteneklerini geliştirebileceği çevreler içinde olması için destekleyebilirler. Koç, Aslan ve Yay ebeveynler Kova’nın bireysel ve isyankâr karakterini kolaylıkla anlayarak destekleyebilirler. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler onun ütopik fikirlerini pratik hayatta kullanabileceği bir forma sokmasında yardımcı olabilirler. Yengeç, Akrep ve Balık ebeveynler, Kova’nın hayata daima mantık çerçevesinden bakmasını anlamakta zorlanabilirler; fakat diğer taraftan onun manevi bağlarını güçlendirmekte destekçi olacaklardır.

Meral Erduran Ilgaz D.F.Astrol.S.

www.astrozenith.com