Türkiye’den İsrail’e araba ihracatı “Tam Gaz”

Geçen yılda İsrail’e 18 bin araba ihraç eden Türkiye, üretilecek yeni modeller sayesinde bu ülkenin araba piyasasındaki payını yüzde 15’e çıkartacak. Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi kriz sürmesine karşın, İsrail’in Türkiye’den araba alımı sürüyor

Ekonomi
30 Ocak 2013 Çarşamba

Geçen yılda İsrail’e 18 bin arabayı ihraç eden Türkiye, üretilecek yeni modeller sayesinde bu ülkenin araba piyasasındaki payını, yüzde 15’e çıkartacak Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi kriz sürmesine karşın, İsrail’in Türkiye’den araba ithalatında önemli bir artış bekleniyor. Üretilecek yeni modeller sayesinde Türkiye’nin İsrail’in araba piyasasındaki payı, yüzde 15’e yükselecek.

Globes sitesine göre, Türkiye geçen yıl İsrail’e, yüzlerce milyon dolar değerinde 18 bin adede yakın otomobil ihraç etti. Rakamların daha da artması bekleniyor.

Beklenen artışta Türkiye’de çeşitli şirketlerce üretilecek yeni modellerin 2013-2014 döneminde İsrail’e ulaşmasının, önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor.

İlk olarak bu yılın dördüncü çeyrekte Türkiye’den İsrail’e yeni Toyota Corolla modeli ulaşacak. Avrupa pazarına yönelik yeni Toyota Corolla, Haziran ayında Sakarya’daki Toyota tesislerinde üretilmeye başlanacak. Bunun ardından bu yılın ikinci yarısında faaliyete geçecek Hyundai’nin Kocaeli tesislerinde üretilecek yeni Hyundai i10 modeli de İsrail’e ihraç edilecek.

Haberde ayrıca Honda şirketinin, Türkiye’deki montaj tesisinde 2014 yılında yeni bir model üretimine de start vereceğine de dikkat çekildi.

Globes, yeni Renault Clio’nun da bu yılın ortasında İsrail’e ulaşacağına dikkat çekerek bütün bu yeni araba modelleri sayesinde Türkiye’nin İsrail’in araba pazarındaki payının yüzde 15’e yükseleceğine de işaret etti.