Yeşilçam şarkıları korosunun ikinci konseri

Türkiyeliler Birliği’nin kurduğu Yeşilçam Şarkıları Korosu, Tu Bişvat gecesi, İsrail’de Petahtikva bölgesinde ikinci konserini gerçekleştirdi. Petahtikva bölgesinde yaşayan Türk kökenli Yahudiler ile temasta olan Davit Dayan, Tubişvat’ta böyle bir gece düzenlenmesine önayak oldu.

Toplum
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yeşilçam Korosu Konseri, Petahtikva Belediyesi’nin civarında bulunan Sharet salonunda yer aldı. Petahtikva Belediye Başkanı’nın da katıldığı gecede, çevredeki okulların öğrencileri de gösteriler yaptılar. Türkiyeliler Birliği’nde özveri ile çalışan Moiz Sustiel ve Linda Eskinazi’nin önderliğinde oluşturulan Yeşilçam Şarkıları Korosu, kurulduğu günden bu yana, çalışmalarını aksatmadan sürdürerek, bugünlere geldi. Moti Adanalı ve Nitza Kremer’in de İbranice ve Ladino lisanlarında söyledikleri solo şarkıların da yer aldığı konserde, Yeşilçam Şarkıları Korosu solistlerinin, Türk Sanat Müziği’nin eski ve yeni şarkılarından derleyerek sundukları konserde, dinleyiciler hep birlikte onlara iştirak ederek, unutulmaz bir nostalji gecesi yaşadılar. Konserin ilk yarısında yer alan, Tu Bişvat meyvelerinden oluşan ‘meyve ziyafetinin’ ardından, konser büyük bir coşku ile devam etti. Vedalaşma zamanı gelince, dinleyiciler ve kolistleri ‘Avram Avinu’ şarkısını hep birlikte alkışlarla tempo tutarak söylediler.

Moti Adanalı ve Yeşilçam Korosu 16 Şubat’ta Türkiyeliler Birliği lokalinde düzenlenecek olan Türk gecesinde de sahne alacak.