2 senede 6 milyon, 475 milyon dolar oldu

Bundan tam iki yıl evvel ABD’li ve İsrailli bir grup yatırımcının altı milyon dolar harcayarak kurdukları İsrail bilgisayar network şirketi INtuCell, dünyanın en büyük İnternet altyapısı şirketi CİSCO tarafından 475 milyon dolar ödenerek satın alındı.

Teknoloji
25 Ocak 2013 Cuma

Finansman, ve ürün geliştirme sürecinin kısalığı açısından bakıldığında İsrailli şirket, yatırımcılarına Fiat/Kazanç oranı olarak rekor sayılacak bir seviyede; 37  misli değer kazancı sağlamış oldu.

 

Bilgisayar ve İnternet ağları yönetim programları geliştiren INtuCELL bu başarısı ile s adece yatırımcılarını değil aynı zamanda ödenmiş sermayesinde 70 milyon dolar katkı payı olan 85 çalışanını da mutlu etti.

İsrail şirketinin işçi ve mühendislerini kendi hisselerine düşen kar paylarını yaptıkları kontrat gereği 4 yıl CİSCO bünyesinde çalıştıktan sonra elde edecek.

 

Yüksek teknoloji firmalarında çalışanlar şirketin satılması durumunda evvelden karar verilen bir süre için yeni şirket bünyesinde de çalışmak için kontrat imzalıyorlar, bunun en büyük sebebi bu tip şirketlerin değerli aktifinin sermayeden çok  çalışanların bilgi ve tecrübesi olması.