Yahudiler Galliano’yu affetti

İftira ve inkar ile mücadele birliği ADL basına yaptığı açıklamada, Christian Dior tasarımcısı John Galliano’yu antisemit sözlerinden dolayı affettiğini duyurdu.

Dünya
24 Ocak 2013 Perşembe

İngiliz John Galliano 2010 yılında yaptığı açıklamada, Hitler’in Yahudilere yaptıklarını öven cümleler kullanmış ve akabinde çalıştığı Christian Dior firmasından kovularak, moda dünyasından dışlanmıştı.

 

ADL Ulusal Direktörü Abraham Foxman yaptığı açıklamada, Galliano’nun 2010’daki sözlerinden dolayı özür dilediğini belirterek ADL olarak kendisini affettiklerini söyledi.

 

Foxman şöyle konuştu: “ İnsanlar hata yapabilir, yanılgıya düşebilir ve sonradan pişman olacakları sözler sarf edebilir, sonunda da gerçekleri görüp dünya görüşlerini değiştirebilir. Biz John Galliano’nun bu olumlu değişiminin tamamen samimi olduğuna inanıyoruz.”

 

Bir Yahudi kuruluşu olan ADL’nın kınamasından sonra, antisemit söylemlerde bulunduğu için Fransa’da da  8400 dolar para cezasına çarptırılan ünlü tasarımcı, yakında yine moda dünyasına gireceğini açıkladı.