Sanatta kısa kısa: SINIRLARIN ÖTESİNDE

Sanat
23 Ocak 2013 Çarşamba

SINIRLARIN  ÖTESİNDE

20. yüzyılın son çeyreğinde uluslararası göç hareketleri yoğunlaşırken, insan dolaşımı birçok ülkeyi etkileyen önemli bir olgu haline geldi. Fotoğrafçı Mathias Depardon’un 18 Ocak - 10 Mart tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak olan ‘Beyond the Border’ (Sınırların Ötesinde) adlı fotoğraf sergisi, Avrupa limanlarındaki göçmenlerin zorlu yolculuğunu anlatıyor.

www.ifturquie.org

 

 

Giyim- Kuşam’ sergisi

Galeri  Apel’de

Galeri Apel, 19 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında ‘Giyim Kuşam’ sergisine ev sahipliği yapıyor.  Adem ile Havva’nın utanç simgesi ile başlayan sergi, ‘giyinmenin’ günlük gereksinim halinden uzaklaşmasını farklı açılardan ele almayı hedefliyor. Sergiye eserleriyle Sena Arcak, Aydan Baktır, Birsen Canbaz, Bayram Candan, Sakine Çil, Sümbül Eren, Şakir Gökçebağ, Aslımay Altay Göney, Güler Güngör, Yücel Kale, Suzy Hug Levy, Selin Levy, Tuğrul Selçuk, Emre Senan, Elif Süsler, Sibel Şuhubi, Gamze Taşdan, Esma Paçal Turam, Hande Varsat ve Y. Bahadır katılıyorlar.

www.galleryapel.com

 

Uzun Gece Uzak Yolculuklar

Rampa, 9 Şubat tarihine kadar ‘Uzun Gece Uzak Yolculuklar’ başlıklı sergisiyle Selma Gürbüz’ü konuk ediyor. Sanatçının son iki yılda gerçekleştirdiği resim ve heykellerden oluşan sergide, Gürbüz’ün uzun soluklu sanat pratiğindeki görsel mitolojilerin birleştiğini izlemek mümkün.                                                           www.rampaistanbul.com

 

Ladino müziğini Suzy’den dinleyin

Suzy son 14 yıldır, büyükannesinden öğrendiği Ladino şarkılarını yeniden hayata geçiren ve atalarının geleneklerini canlandıran bir isim olarak dünyanın dört bir tarafında ayakta alkışlanıyor. Ayrıca birçok farklı dilde şarkılar yazan, besteleyen ve yorumlayan sanatçı, çok yakında beşinci stüdyo albümü ‘Baba Dili’ ile Türkçe albüm çalışmasını gerçekleştirmiş olacak. Suzy ile randevunuz 13 Şubat’ta CRR Konser Salonu’nda!

 

 

Giora Feidman Ensemble CRR’de

Klarnetini ağlatan, güldüren, Klezmer müziğinin ünlü icracısı Giora Feidman, yaklaşık beş yıl aradan sonra 8 Şubat’ta Hüsnü Şenlendirici ile birlikte CRR sahnesine konuk oluyor. Dördüncü kuşak Klezmer müzisyeni olan Feidman, tango, klasik müzik ve Yahudi atalarının müziğiyle büyüdü. Buenos Aires ve Montevideo sokaklarında, Avrupa baladları ve Arjantin folklorunun karışımı olarak gelişen tango, Feidman’ın parlak ustalığına eşsiz bir yön verdi.

 

Çağdaş sanat Damien Hirst’en sorulur!

Çağdaş sanata yeni bir bakış açısı kazandıran dünyanın en pahalı sanatçılarından Damien Hirst’ün eserlerini 31 Ocak’a kadar Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde izleyebilirsiniz. Satışa açık olan sergide Spin Paintings, Spot Paintings ve Pharmacy serilerinin çarpıcı örnekleri ile pırlantalar, kelebek ve neşterleri bir araya topladığı No Humanity ve No Remorse gibi yapıtları da yer alıyor.