Bensiyon Pinto’nun imza günü

Toplum
23 Ocak 2013 Çarşamba

Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto’nun anılarından oluşan, Tülay Gürler Kurtuluş’un kaleme aldığı ‘Anlatmasam Olmazdı-Geniş Toplumda Yahudi Olmak’ adlı kitabı geçtiğimiz günlerde Nicole Pop tarafından İngilizce’ye çevrilerek Uğur Eğitim Pazarlama ve Yayıncılık A.Ş.’nin markalarından biri olan Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları tarafından basıldı.

Kitabın düzeltmenliğini Engin Arık yaptı.

Kitabın tanıtımına yönelik 17 Ocak Perşembe akşamı Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen imza töreninde söz alan, üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Pinto’dan övgüyle söz etti.

Bensiyon Pinto’yu Türkiye sevdalısı olarak değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili ve AB Bakanlığı bakan yardımcısı Dr. Alattin  Büyükkaya ise, Pinto’nun yazdıklarıyla Türkiye’ye değer kattığına inandığını  belirterek, “O sadece Musevi Cemaati demiyor Türk Musevi Cemaati diyor. Yazdığı kitap inglizceye çevrilerek dünyaya açılacak. Türkiye’nin tanınmasına katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Bensiyon Pinto ve Tülay Gürler Kurtuluş kitabın çevrilmesi aşamasında destek verenlere teşekkür ettiler. İmza gününde kitabın satışından elde edilen gelir, burslu öğrencilere aktarıldı. Kitap daha önce Almancaya çevrilmişti.