GKD’de hareketli hafta sonu

Toplum
23 Ocak 2013 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği geçtiğimiz hafta sonu yine hareketliydi. 2002-2005 doğumlu gençler Tu-Bişvat bayramı ve de izciliğin birlikte yaşatıldığı eğlenceli bir faaliyet için Göztepe Kültür Derneğindeydiler. Çeşitli oyunlar, gruplar arası yarışmalar ile doyasıya eğlenen katılımcılar faaliyet sonunda bir arkadaşlarının doğum gününü de hep beraber kutladılar. Aynı saatlerde spor salonunda da spor faaliyetleri de devam ediyordu. Gençlerin bir kısmı oyunlarla ter atarken, diğer gençler de spor faaliyetlerinde ter atıp eğlendiler.

Pazar günü ise GKD salonlarından birini ‘Le fils de l’autre’ adlı Fransız yapımı film okuması için üyelerine açtı. Kalabalık bir kitlenin katılım gösterdiği bu çarpıcı ve anlam yüklü filmden ekrana yansıtılan sahneleri izlemeye gelenler küçük de bir tartışma yaparak kafalarında kalan sorulara cevap aramaya çalıştılar. Dernek yetkilileri film okumalarının süreceğinin bilgisini de verdiler.

Yarıyıl tatilinde plan yapmamış gençler için dopdolu faaliyetlerinin olduğunu belirten yetkililer, film gecesi, bowling, orman gezisi, uçak bileti ödüllü bilgi yarışması, futbol ve playstation-wii turnuvası, tüm derneklerin katılacağı dans faaliyeti, Atlantis Sirki ve sadece kızlara özel yapılacak faaliyetlerden en az birine tüm gençlerin katılmasını öneriyorlar.