GKD’de tiyatro şöleni

Toplum
9 Ocak 2013 Çarşamba

5 Ocak Cumartesi gecesi GKD tiyatro salonu kalabalık bir seyirci topluluğuna kapılarını açtı. Gece, kadınlar kolu başkanı Ceni Eskenazi’nin, sergi salonunu süsleyen tabloların yaratıcısı Esti Saban’a verdiği teşekkür plaketi ile başladı. Ardından Neşeli Günler müzikali perdelerini açtı. Seneler sonra tekrar sahnelenen oyunda yıllar önce çocuk rolünde oynayanlar bu kez yetişkin olarak kendi çocukları ile sahneye çıktılar. Özellikle çocuklar, büyüklere taş çıkartırcasına kendilerini oyuna kaptırmışlar, mimikleri, oyunları ve dansları ile seyircileri büyülediler.

Sesi, dansları, sevimli tavırları ise dört dörtlük bir performans sergileyen Sibel Eskinazi, Moiz Pinto Tuna Sarfati, Diana Gabay, Nancy Molho, Rana Halet, Rakel Sinay, Viket Surijon ve Reysi Sabah oyun güçleri ile göz doldurdular. Seçmelere başvuran 60 çocuk istekli ve yetenekli olduklarından dolayı çalışmalara katıldılar ve her rol için 2 çocuk hazırlandı. Cumartesi akşamı sahne alan, yaşları 5-15 arası olan Nesya Eskinazi, Defne Bahar, İlker Pinto, Lara Halet, Deyvi Alkan, Nicole Ferman, Şeyda Banas ve Vera Almozlino gerek yetenekleri gerekse sahnedeki duruşları ile herkesi hayrete düşürdü.

Müzikalin bitiminde oyunun yönetmeni Berrin Politi Debayar sahneye davet edildi. Debayar oyunu sahnelemeyi düşünen ve bunu gerçekleştirmek için tüm yaz boyunca gece-gündüz çalışan GKD Başkanı İzak Petilon, tiyatro sorumlusu Lazar Toledo, her türlü yardımı yapan yönetim kuruluna müzik, kostüm, dekor, makyaj ile görevli tüm teknik ekibe ve son olarak da sahne arkasında büyük özveri ile çalışan gönüllü ekibe teşekkür etti.

GKD çatısı altında gerçekleştirilmek istenen birlik ve beraberliğin bir kez daha amacına ulaşmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyan dernek yöneticileri oyunu kaçıranlar için tekrar sahneleneceğini ve arzu edenlerin davetiyelerini sekreterlikten alabileceklerini belirttiler.