Uros Tripkovic Fenerbahçe’de

Spor
27 Aralık 2012 Perşembe

Top-16 öncesinde kadrosunu bir ya da iki transferle güçlendirmek isteyen F.Bahçe Ülker’de ilk transfer belli oldu

Avrupa’nın en iyi dış şutörlerinden biri olarak bilinen Uros Tripkovic ile her konuda anlaşma sağlayan F.Bahçe Ülker, oyuncuyu bu gece geç saatlerde Türkiye’ye getirecek. Partizan altyapısının basketbol dünyasına armağan ettiği isimlerden biri olan 26 yaşındaki Tripkovic, Partizan’dan ayrıldıktan sonra Joventud Badalona ve Unicaja Malaga takımlarının formasını giydi. Bu sezon ise Valladolid formasıyla çıktığı 14 maçta 10.7 sayı- 1.4 ribaund- 2.2 asist ortalamaları tutturan Sırp basketbolcu iki numaralı pozisyonda forma giyiyor.

-Kulüp de açıkladı-  Bu arada Fenerbahçe de transferi resmi internet sitesinden açıkladı.  Yapılan açıklama şu şekilde:  “Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından biri olan Uroš Tripkovic ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Uroš Tripkovic kimdir?

Profesyonel kariyerine 2002 yılında KK Partizan takımında başlayan Uroš Tripkovic, 1986 yılında doğdu.

2009 yılında ACB Ligi’ne transfer olan 1,96’lık yıldız oyuncu, DKV Joventut takımında sportif yaşantısını sürdürdü. 2010-2011 sezonunda Unicaja Malaga’ya transfer olan ve Ocak 2012’ye kadar kariyerine orada devam eden Tripkovic, 2012 Eylül ayında Blancos de Rueda Valladolid takımı ile anlaştı.  Bu başarılı oyuncunun Milli Takım kariyerine bakıldığında ise, Sırbistan-Karadağ ile U18 ve U20 Milli Takımlarıyla, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. 2005 yılında U-20 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanırken, 2006 Dünya Şampiyonası’nda da yer aldı. 2009 yılında gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda ise gümüş madalya kazanan sporcuya formamız altında başarılar dileriz.