Zencefil…

Sağlık
27 Aralık 2012 Perşembe

Dün evimizde verdiğim davete birçok konuğum, soğuk algınlığı nedeniyle katılamadı… Bu sabah erken kalktığımda, özellikle soğuk algınlığına karşı büyük etkisi olan Clarita’s Way’in zencefil çayının yapılışını sizlerle paylaşmak istedim...

Kendinizi bitkin ve yorgun mu hissediyorsunuz? Boğazınız mı ağrıyor? Üşüttünüz mü? Ya da sadece etrafınızda herkes hasta ve siz de hasta olmaktan korunmak mı istiyorsunuz?

Fazla çalışıyorsunuz ve özellikle son zamanlarda, daha da mı yoğun ve yorgunsunuz? Hemen kendinize bir bardak Clarita’s Way’in NEFİS, içinizi ISITICI ve son derece CANLANDIRICI ZENCEFİL ÇAYI hazırlayın ve afiyetle için.

ZENCEFİL bilinen en eski çeşnilendirici bitkilerden biridir ve sağlığa son derece faydalıdır. Ayrıca...

• Hazmı kolaylaştırma ve hazmı düzenleme özelliklerinin yanı sıra, bir çok sebepten kaynaklanan (hamilelik, yol tutması ve kemoterapi) mide bulantısını ve kusmayı önleyici özelliklere sahiptir.

• Ağrı kesici, antihistaminik ve iltihap sökücü özelliklere sahiptir.

• Vücudu ısıtıcı etkiye sahip olduğundan terlemeye yardımcı olur.

(Akşamdan kalma olduğunuzda toparlanmak için iyidir...)

ZENCEFİL ÇAY

MALZEMELER

40 gr taze zencefil kökü

2 limonun suyu

4 çorba kaşığı saf bal

4 bardak kaynamış içme suyu.

2 ekstra limon - çay hazırlandıktan sonra üzerini süslemek için.

 

HAZIRLANIŞI

• Zencefilin kabuğunu soyup nemli iç kısmını rendeleyin.

• Cam bir kâseye veya bir sos tavasına kaynamış suyu koyun, rendelenmiş zencefilleri ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Üzerini kapatıp 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.

• Bez veya normal bir süzgeç yardımıyla süzün. Balı ekleyin, iyice karıştırın. Damak tadınıza göre ekşi veya tatlı olmasını istiyorsanız ekstra limon suyu veya bal katın. İki limonu ince dilimler halinde ilave edin. Voila! Afiyet olsun!

Ayrıca, tadından hoşlanıyorsanız, size bir tavsiyem daha var...

Her sabah, ya da en azından haftada dört defa, kahvaltıdan önce bir bardak sıcak suya bir dilim limon ve bir dilim zencefili ekleyip içmek çok iyi gelir.

Aynı zamanda demlenmiş zencefili sıcak veya ılıkken gün boyunca veya akşamları üşüdüğünüzde veya sadece detoks etkisi için iyi bir tonik olarak kullanabilirsiniz.

 

Not:

Çok sık seyahate çıkıyorsanız, çantanızda kapalı bir poşette bir parça taze zencefili (ben bir de limon ekliyorum) yanınızda götürebilirsiniz. Böylece kaldığınız yerde, kaynar suyla, limon ve biraz bal ile karıştırıp kendinize bu çayı hazırlabilirsiniz. Doğa’nın bu mucize bitkisini yanınızda getirmek bir kutu vitamini ya da ağrı kesiciyi çantanıza koymak kadar kolay ve kendinizi iyi hissetmek için bir o kadar da faydalı.

VE...Clarita’s Way ZENCEFİL’i birçok nefis ve sağlıklı tarifte kullanmaktadır. (Arzu edersiniz, birinci ve ikinci kitaplarımda değişik çok lezzetli tarifler de bulabilirsiniz)

İPUCU

• Bu nefis ve son derece iç ısıtıcı doğal çay her evde her mevsimde mutlaka

bulunmalı.

• Bir cam şişeye koyup buzdolabında 3-5 gün muhafaza edebilirsiniz.