Mısırlı aktivist İsrail’e barış mesajı götürecek

Dünya
26 Aralık 2012 Çarşamba

2011’in mart ayında demokrasi yanlısı protestoların başlamasının hemen ardından  Mısır ordusunun görevini kötüye kullanmasıyla ilgili blog yazdığı için hapse atılan ve 10 ay boyunca işkencelere tanık olup, açlık grevi yapan Mısırlı aktivist/blog yazarı Maikel Nabil (27) bu haftasonu barış mesajını iletmek üzere İsrail ve Batı Şeria’ya gidecek.

Nabil’in bölgeye bu ilk ziyareti Cenevre merkezli BM İzleme Örgütü tarafından organize ediliyor. BM İzleme Örgütü, Amerikan Yahudi Komitesi’ne bağlı BM’nin performansını denetleyen bir sivil toplum kuruluşu. Örgütün başkanı Hillel Neuer, Nabil’i örnek kişi ve  dünyaya barış umudunu aşılayan bir kahraman olarak betimledi. Hillel,”Nabil, özgürlüğünü, demokrasi, hoşgörü ve Arap İsrail barışı uğruna feda etmiş cesur bir öğrencidir,” dedi.

Nabil Kudüs’te İbrani Üniversitesi’nde ve Tel Aviv’de Tel Aviv Üniversitesi’nde konferanslar verdikten sonra Ramallah’a geçecek. Blogunda Nabil, “barış süreci konusunda hükümetlerin tekelini kaldırmak ilk amacım. On yıllardır hükümetlerimiz bu konuda bir başarısızlıktan öbürüne uğradılar. Artık barış sürecini başka oyunculara açma zamanı geldi. Bir şey başaramasak bile en azından rekabet politikacıların daha fazla çalışmasına yol açar,”dedi.