Papa’nın Noel mesajında İsrail-Filistin barış dileği vardı

Papa, Noel bayramı nedeniyle Vatikan’da yaptığı konuşmada Arap-İsrail çatışmasına çözüm getirilmesi ve Suriye’deki içsavaşın sona ermesi için çağrıda bulundu

Dünya
25 Aralık 2012 Salı

Aziz Pietro Bazilikası’nda yapılan Noel Ayini’ni yöneten ve konuşan Katoliklerin ruhani lideri Papa Benedict, Noel mesajında Tanrı ile insan arasındaki ilişkiyi kesintiye uğratıyor diyerek teknolojiyi eleştirdi ve insanların Tanrı için gündelik hızlı hayatlarında yer açmalarını istedi. Daha sonra barış için mum yakan Papa, Kutsal Topraklarda yaşayan ve acı çeken insanlar için herkesin dua etmesini istedi. İsrailliler ve Filistinliler arasında barışın sağlanması ve Suriye, Lübnan ve Irak’ta yaşayan insanlar için barış isteyen Papa, “ Dinimizin doğduğu o topraklardaki Hıristiyanların orada kalmaya devam edebilmesini ve Tanrı’nın yolunda Hıristiyanların ve Müslümanların barış içinde yaşamalarını diliyorum,” dedi.
Vatikan güvenlik sebebiyle Ortadoğu’dan kaçan Hıristiyanlar için endişe duyuyor. Bir asır öncesinde bölgenin yüzde 20’i nüfusunu oluşturan Hıristiyanlar şimdi sadece yüzde 5’ini oluşturuyor. Şu anda 12 milyon olan Hıristiyan nüfusunun 2020’e kadar düşük doğum oranı ve güvenlik endişeleri sebebiyle yarıya düşeceği tahmin ediliyor.