DYD Kültür Haftası faaliyetleri

Dostluk Yurdu Derneği’nin bu yılki Kültür Haftası çok dolu geçti

Toplum
19 Aralık 2012 Çarşamba

2 Aralık Pazar günü profesyonel rehber eşliğinde kültürel Galata turu gerçekleştirildi.

Galata kulesinin önünde buluşan grup Doğan Apartmanı, Komando Han, İngiliz Bahriye Hastanesi, Galata Derneği, Cenova Meyhanesi, Galata House, Aşkenaz Sinagogu, Schneidertempel, Türk Ortodoks Patrihanesi, Rus Ortodoks Kilisesi, Yeraltı camii gibi otantik ve tarihi mekanları gezerken rehberin interaktif anlatımı ile bilgilendiler. Katılımcılar öğlen Barınyurt’un terasında yenilen yemeğin ardında semtteki geziye devam etti.

9 Aralık Pazar günü ise DYD’nin beşincisini gerçekleştirdiği geleneksel  Hanukiya Süsleme Yarışması’nın ödül töreni yapıldı. Seramik Sanatçısı Mara Gülerşen’in tasarladığı Hanukiyaları süslemek üzere Ulus Musevi Lisesi, Suadiye Minix anaokulu, Talmut Tora, İYD, Barınyurt, Goldan Age, İzmir Liga  gibi Türk Musevi Cemaati’nin kurum ve kuruluşlara dağıtıldı. Dernekte yapılan değerlendirmeler sonucu Jüri üyelerinin 3 kategorideki eserler (Minik-Genç-Yetişkinler)seçti. Bu seçilen eserler Pazar günü Miniklerin Okulda yaptıkları “KULA” müzikali gösterisinden sonra ödülleri kazananlara dağıtıldı. Kalabalık seyirci topluluğu yarışmacıları alkışları ile yüreklendirip coşturdu.

12 Aralık Çarşamba günü Hanımlar kolu sabah hep beraber yapılan brunchtan sonra Claude Monet sergisini ziyarete gitti.

13 Aralık Perşembe akşamı ise Ortaköy Sinagogu’nda Fani Ender’in hazırlayıp sunduğu “Yahu Tarihinde Dans” adlı müzik ve görsellerle süslenmiş sunumu izlediler. Tarihin içinden Kral Davut’dan günümüze kadar gelen sanatçıların anlatıldığı sunum ilgi topladı.