UÖMO’da Aslan Kral Müzikali: ‘Hanuka Matata’

Ulus Özel Musevi Okulları’ndaki Hanuka Partisi’ne katılan 200’e yakın minik Hanuka’nın mucizesini The Lion King Müzikali’nin müzikleri ve dansları eşliğinde izlediler

Toplum
12 Aralık 2012 Çarşamba

Hanukanın hikâyesini anlatan “Hakuna Matata-Hanuka Matata” şarkısını sahnede birlikte söyleyen ve dans eden minikler Hanuka’yı büyük bir coşku ile karşıladılar. Sanat Yönetmeni-koreograf Ercan Kavakderelioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı gösteride UÖMO İbranice öğretmeni Yosi Haleva,  anaokulu velileri ve idarecileri de rol aldı. Partiye katılan minikler gösteri öncesinde anaokulu öğretmenleri ve Ortaköy Sinagogu gençleri eşliğinde eğlenceli Hanuka etkinlikleri yaptılar.

Türkiye Dans Sporları antrenörü ve koreograf Ercan Kavakderelioğlu da bu projede UÖMO öğrencileri, mezunları, dostları ve velileri ile çalışmaktan büyük keyif aldığını belirtti. Kavakderelioğlu; “The Lion King yıllardır küçük büyük hepimizin büyük bir keyifle izlediği bir müzikal. Hanuka’nın mucizesini The Lion King’in kahramanı Aslan Kral’ın mucizesi ile birleştirmek isteyen UÖMO İdarecileri ile yaptığım ilk toplantının ardından, heyecanla müzikalin en sevilen şarkılarından biri olan “Hakuna Matata” yı  Hanuka’nın hikayesini anlatan “Hanuka Matata” olarak  derledim. UÖMO lise öğrencileri, UÖMO mezunu Vedat Bahar ve UÖMO Dostu Cenk Rofe ile şarkıyı çalıştık. Pixus Stüdyolarında da kayda girdik. Kayıt sonrasında CD’ler çoğaltıldı ve davetiyeler ile birlikte evlere yollandı. Ayrıca üç hafta boyunca lise öğrencileri ile müzikalin şarkılarından derleyip hazırladığım müzik eşliğinde dansları,  anaokulu ve 1.sınıf öğrencileri ile şarkıyı çalıştık. Drama bölümünde sahne alan veliler kısa sürede rollerini öğrendi. Heyecanla başlayan gösterinin sonunda velilerle küçük- büyük hep birlikte sahnede olmak beni çok mutlu etti.” diyerek kendisine böyle bir projede çalışma fırsatını sunan UÖMO idarecilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Hanuka’nın mucizesini “ The Lion King Müzikali’nin kahramanı Aslan Kral’dan dinleyen minikler danslarıyla gösteriye renk katan lise öğrencilerini ve gösteride rol alan anne, babalarını heyecanla alkışladılar. Geleneksel UÖMO Hanuka ve Purim partilerinde bayramların hikâyelerini çocukların sevdiği kahramanlar ve neşeli dekorlar içerisinde anlattıklarını belirten UOMO idarecileri, bu partilere duyulan yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.