GKD’de Hanuka kutlamaları

Göztepe Kültür Derneği sadece 24 saat gibi bir süre zarfında 8 Aralık akşamı ve 9 Aralık öğlen 1000 kişinin üzerinde davetlisini ağırlamanın haklı gururunu yaşadı. Dernek, 22 yıl önce yine derneklerinin efsanevi oyunu olan Neşeli Günler Müzikalini aynı heyecan, aynı görkemi ile tekrar sahneye koydu.

Toplum
12 Aralık 2012 Çarşamba

Amram Oditoryumu’nda düzenlenen geceye Hahambaşı Rav İsak Haleva, dernek, kurum ve vakıfların başkanları, eşleri ve davetliler katıldılar.

Büyük, küçük tüm tiyatro ekibi ile dernek çalışanları, kalabalık izleyici kitlesinin karşısına çıkmadan önce kuliste, birlik ve beraberlik adına Hanukiya yaktılar.

GKD Başkanı İsak Petilon yaptığı açılış konuşmasında, derneğin çocuklara ve gençlere verdiği önemden bahsetti ve davetlilerin Hanuka Bayramını kutladı.  Gösterinin ardından izleyiciler oyuncuları ayakta alkışlayarak onlara verdikleri desteği gösterdiler. Gösteride en büyük beğeniyi hepsi birbirinden yetenekli olan, dansları ve şarkılarıyla izleyiciyi büyüleyen çocuklar topladı. 

Oyunu heyecanla izleyen ve gecenin sonunda bir teşekkür konuşması yapan derneğin Tiyatro Başkanı Lazar Toledo, sahneyi oyunun yönetmeni Berrin Politi Debayar’a bıraktı. Debayar, kulis arkasındaki görünmez kahramanlara teşekkürlerini sunduktan sonra kısaca oyunun hazırlanış sürecini izleyiciler ile paylaştı. Çocukları iki ayrı kast olarak çalıştırdığını ve bir dahaki oyunda başka minik yeteneklerin de sahne alacağını belirtti. 

GKD yetkilileri, 15 Aralık’ta tekrar sahne alacak oyunun, Ocak ayından itibaren dernek lokalinde de izlenebileceğini belirttiler.

9 Aralık Pazar günü ise Göztepe Kültür Derneği binasında hanuka kutlamaları başta Hahambaşı Rav İsak Haleva olmak üzere cemaat ve kurum yöneticilerinin katkıları ile 450 kişinin üzerinde bir katılım ile gerçekleşti.

Minikids Kulübünün yaptığı eğlenceli faaliyetlerle yarattıkları topaçlar, seramik, ponçik ve mum süsleme atölyesiyle 7’den 70’e anneler, torunlar, babalar, çocuklar bir arada eğlenmenin keyfine vardılar.

GKD yönetim kurulu gönüllüleri bu faaliyeti “Bizler için mucizeler gününde mucizenin en önemlisi, 100’e yakın mini çocukların anne ve babaları ile Hanuka’yı kutlamak için GKD’ye gelmeleri, 2 yaşından 80 yaşına kadar her yaştan dindaşımızın Hanuka duasında tiyatro salonumuzdaki coşkusu ve gülen suratlar tebrikler ve alkışlardır” sözleriyle değerlendirdiler.