Cumhurbaşkanı ve Başbakan Hanuka’yı kutladı

Toplum 0 yorum
10 Aralık 2012 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, T.C. Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlanan mesajı şöyle: "Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı en samimi dileklerimle kutluyorum.

Tüm vatandaşlarımız, inançları ve kökenlerinden bağımsız olarak, Cumhuriyetimizin eşit sahibi, milletimizin ayrılmaz birer parçasıdır.

Tarihin en karanlık ve acı günlerinde kucak açtığımız, asırlardır aynı devletin vatandaşları olarak, karşılıklı saygı ve hoşgörünün beşiği Anadolu’da dayanışma ve kardeşlik hisleri içinde beraberce yaşadığımız, sevinç ve umutlarımız kadar kederlerimizi de yürekten paylaştığımız Musevi vatandaşlarımız, Hanuka hikayesinin de temelinde yer alan inanç, sadakat, sebat, adanmışlık gibi faziletlerin en anlamlı örneğini teşkil etmekte, çeşitli sahalardaki mesleki, akademik ve sosyal başarıları ile ülkemizin ilerlemesine müstesna katkılarda bulunmaktadırlar.

Toplumsal yapımızdaki çeşitlilik, Türkiye’yi bugünlere taşıyan, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren, aramızdaki dayanışma ve muhabbeti kuvvetlendiren emsalsiz bir zenginliğimizdir. Bu zenginlik, millet olarak aynı bilinç ve aynı ruhla geleceği hep birlikte inşa etme doğrultusundaki irademizin şüphesiz asli unsurudur.

Bu anlayışla, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, esenlikler diliyorum."

Başbakan Erdoğan da yayınladığı mesajında, toplumdaki farklı kültürlerin, ayrıştırıcı olmaktan ziyade o toprakların zenginliği olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Farklılıkları, ayrıştırıcı bir unsur olarak algılamayan, tam tersine, zenginlik olarak telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, dini, dili, etnik kökeni ve inancı ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkesin, herhangi bir ayrıma maruz kalmaksızın, kendi inanç ve geleneklerini özgürce yaşayabilmesine büyük önem atfediyoruz.

İnanıyorum ki Türkiye, zengin kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkmaya özen göstererek, gelecekte de farklılıkların barış içinde bir arada yaşadığı bir ülke olmaya devam edecektir.

Bu düşünceler eşliğinde Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ediyor, kendilerine huzur, mutluluk ve esenlikler temenni ediyor; bilvesile tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

 

 

1 Yorum