Sanatta kısa kısa: Ester Almelek’ten iki yeni kitap

Sanat
5 Aralık 2012 Çarşamba

Ester Almelek’ten iki yeni kitap

Ester Almelek’in son iki kitabı ‘Çölün Cazibesi’ ve ‘Avrupa Asya Arası Yolculuklar’ Minval Yayınları’ndan piyasaya çıktı. ‘Çölün Cazibesi’nde çocuk doktoru bir kadının İsrail’de karşılaştığı gençlik aşkı David ile Mısır’da evlendiği ejiptolog (Mısır Bilimcisi) Kerim El Said ile geçen hayatını anlatıyor. ‘Avrupa Asya Arası Yolculuklar’ ise Jülide ve Emir’in, Avrupa Asya arası yolculuklarının duygu ve özlem dolu anımsamalarını anlatıyor.

 

Michael Nyman Band yeniden İstanbul’da

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri, ‘The Piano’ filminin müziklerine imzasını atan ‘Michael Nyman Band’ ile devam ediyor! 14 Aralık Cuma akşamı saat 19.30’da Harbiye Kongre Merkezi’nde, İngiltere’nin en yenilikçi ve tanınmış bestecilerinden Michael Nyman, müzikseverlere büyülü bir dünyanın kapılarını aralayacak. Yazar, yapımcı, senarist ve şef olarak zihinlere adını kazıyan Nyman, ‘Tutuculuğa Karşı Bir Duruş’ olarak nitelendirilen müziğini kaçırmayın!

 

Yüzde Yüz Montaj Karikatür Sergisi

Schneidertempel Sanat Merkezi, 6-28 Aralık tarihleri arasında İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyelerinden karikatür sanatçısı Prof. Dr Tayfun Akgül’ün ‘Yüzde Yüz Montaj’ adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide, sanatçının son dönemde yüzde yüz atık malzemelerden montajladığı karikatür portreler yer alıyor. 80’li yıllardan beri karikatür çizen Akgül’ün çizgileri birçok uluslararası bilimsel dergide düzenli yayımlanmaktadır. Kişisel sergilere imza atan sanatçı, her yıl 1 Nisan’da karikatür odaklı bir etkinlik düzenlemektedir.

www.schneidertempel.com

 

İstanbul Spontanite Tiyatrosu Afife Jale Sahnesi’nde

İstanbul Psikodrama Enstitüsü-Uluslararası Zerka Moreno Enstitüsü’nün etkinlikleri kapsamında Spontanite Tiyatrosu gösterisi, 14 Aralık Cuma saat 20.30’da Ortaköy Kültür Merkezi -Afife Jale Sahnesi’nde yer alacak

Seyircilerin öykülerinin oynandığı ve yalnızca bir kez oynandığı spontan, yaratıcı ve terapötik tiyatroda olan bitenden herkes sorumludur. Oyun bir kez daha tekrar edilmez ve akıp gider. Deniz Altınay’ın yönetimindeki gösteride Teri Granti, Ayça Atasoy, Sündüz Atay, Güneş Çalışkan, Cafer Çataloluk ve Derya Leblebicioğlu oyuncu olarak yer alıyorlar. Gösterinin biletleri İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nden alınabilir.

www.istpsikodrama.com.tr