Goldman Sachs: Ekonomik kriz bitiyor

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ın yayımladığı son bir raporda ABD’de ekonomik krizin sona ereceği tarihi açıklandı

Ekonomi
5 Aralık 2012 Çarşamba

Goldman Sachs analistlerinden Jan Hatzius’un yazdığı raporda 2013 yılının ABD ekonomisinde aşağı yönlü trendlerin devam edeceği son yıl olarak gösterildi.

Raporda, 2013 yılının ardından ABD’nin yüzde 3’ün üzerinde büyüme rakamlarına imza atacağı ifade edilirken bu rakamın baş döndürücü bir gelişme olmasa da 2009’dan bu yana devam eden kriz etkisinden kurtulma sürecinde çıkılan en yüksek oran olacağı belirtildi.

Raporun yazarı Hatzius ABD ekonomisinin özel sektörde tasarrufların azaltılmasıyla birlikte bu kanaldan önemli destek göreceğine de işaret etti.

2013 KRİZİN ETKİLERİNİN HİSSEDİLDİĞİ SON YIL OLACAK

Hatzius raporunda Önümüzdeki yıllardan ne beklemeliyiz? Tahminlerimiz ve beklentilerimiz doğru çıkarsa 2013 2010-2012 arasında geçen süreçten çok daha başarılı bir yıl olacak dedi.

Goldman Sachs analisti aynı zamanda 2013’te büyüme eğilimini aşağı çeken özel sektördeki negatif algının dağılacağı görülecek. Ancak biz daha sonraki yıllarda da iyileşmenin hız kazanarak devam edeceğine inanıyoruz. Goldman Sachs olarak 2013’ün krizin etkilerinin hissedileceği son yıl olacağına inanıyoruz ifadelerini de kullandı...