Yahudi olmak?

Toplum
5 Aralık 2012 Çarşamba

Yazar Doron Kornbluth Caddebostan Bet-El Sinagogu Vakfı’nın düzenlediği Kültür Sohbetleri kapsamında 26 Kasım Pazartesi akşamı  sinagog midraşında düzenlenen  etkinliğe katılarak “Neden Yahudi olmak?” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kitaplarının yanı sıra verdiği konferanslarla da tanınan Kornbluth söz konusu etkinlikte “Kişinin geçmişi ile gurur duyması neden bir başkası için ön yargı olabiliyor?”; “Açık görüşlü bir Yahudi geçmişi ile nasıl gurur duyabilir?” gibi konuları işlerken tarihten günümüze uzanan Yahudi tarihi ile ilgili bilgiler de artardı.

 Kornbulth interaktif sunumda kürsüye davet ettiği konuklara şarkılar söyleterek,  aritmetik hesaplamalara ortak etti. Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı Başkanı Mayir Saranga başarılı sunumu nedeni ile Doron Kornbluth’a,  destekleri nedeni ile Rav Mendi Chitrik,  Nedim ile Yusuf Kohen Kardeşlere yönetim kurulu adına teşekkürlerini sundu. Saranga ayrıca etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Doron Kornbluth’un “Aşk, Eş, Evlilik…” adlı kitabı Türkçeye çevrilerek Gözlem Yayıncılıktan çıkartılmıştı.