Patriotlar Rusya’yı kızdırdı

Suriye’de aylardır devam eden iç savaş dolayısı ile bir NATO ülkesi olarak, Türkiye’nin Patriot uzun menzilli füzesavar sistemi talep etmesi Rus Dışişlerinin eleştirisine neden oldu.

Dünya
23 Kasım 2012 Cuma

Rus Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukashevich basına yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırının askeri yığınağa sahne olmasının gelecek için çok tehlikeli olduğunu belirterek şöyle konuştu: “ Bizim Türk meslektaşlarımıza tavsiyemiz askeri tedbirler yerine, Türkiye’nin isyancılar üzerindeki etkisini kullanarak, Esad rejimi ile dialog kurmaları için politik çaba göstermeleridir”

Öte yandan Nato askeri uzmanlarından oluşan bir grup füzelerin nereye kurulacağını tespit etmek için Türkiye’ye geliyor.

Şanlı Urfa, Malatya, ve Diyarbakır’a kurulacak füzeler Türkiye’yi Esad rejiminin balistik ve kimyasal başlık taşıyan uzun menzilli füzelerinden koruyacak.

Batılı istihbarat kaynakları, Suriye’nin elinde dünyanın en büyük kimyasal silah depoları olduğunu, son çare olarak isyancılara destek veren Türkiye ve Batı ülkelerini vurmasının ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyorlar.