Sow ve Stoch, Puskas Ödülü için birbirlerine oy verdi

Spor
21 Kasım 2012 Çarşamba

FIFA tarafından her yıl düzenlenen ve o yıl içinde atılan en iyi gole verilen Puskas Ödülü’nün bu seneki adayları arasında yer alan Fenerbahçe Kulübü oyuncuları Moussa Sow ve Miroslav Stoch, FIFA’nın internet sitesine girerek birbirleri için oy kullandı.

Stoch’ın golüne oy verdikten sonra bir açıklama yapan Moussa Sow, “Öncelikle Fenerbahçe’nin iki futbolcusunun attığı gollerin, en güzel 10 gol arasına girmesi gurur verici bir olay. Gollerin ikisi de güzel ve özeldi. Ancak bana göre Stoch’ın golü daha güzeldi ve ben oyumu onun için kullanıyorum.” dedi.

Miroslav Stoch ise dünyanın en iyileri arasında giren gollerin Fenerbahçe forması altında atılması ve bunun dünya spor kamuoyunun gündemine girmesi ayrıca gurur verici olduğunu söyledi ve kendisine göre Sow’un golünün daha iyi olduğunu belirtti.

2010 yılında Hamit Altıntop’un milli forma ile Kazakistan’a attığı golle kazandığı Puskas Ödülü’nün 2012 adayları arasına sarı -lacivertli oyuncu Moussa Sow, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nda oynanan Galatasaray maçında attığı röveşata golüyle girmişti. Miroslav Stoch ise Gençlerbirliği maçında kaydettiği golle 10 gollük listeye girmeyi başarmıştı.

FIFA’nın estetik, maç önemi, şans faktörünün olup olmaması ve fair play kıstaslarına göre belirlediği adaylar FIFA internet sitesi kullanıcıları tarafından  oylanacak ve birinci seçilecek. 2009 yılında Cristiano Ronaldo, 2010’da Hamit Altıntop, 2011’de ise Neymar ödüle layık görülmüştü. Geçtiğimiz sene yapılan oylamada FIFA internet sitesinde 1 milyon 300 bin oy kullanılmıştı. Bu yılki oylama, internet üzerinden 29 Kasım tarihine kadar yapılabilecek.