Koruyucu Bulut 24 saatte 100 ayrı noktayı vurdu: 10 ölü

Aylardır İsrail’in güneyine Gazze’den atılan roketler, sonunda İsrail’in karşılık vermesine neden oldu.

Dünya
15 Kasım 2012 Perşembe

İsrail Ordusu’nun Gazze’de dün başlattığı, nokta vuruşu ile son 24 saatte 100’den fazla, silah deposu ve terör hücrelerini hedef aldığı Koruyucu Bulut adlı operasyon son hızı ile devam ediyor.

İsrail ordu kaynaklarına göre şimdiye kadar çoğu terörist 10 kişi saldırılarda öldü.

Öldürülenler arasında bir de bebek olduğu bildirildi.

Öte yandan bu sabah Hamas tarafından atılan roketler sonucunda İsrail’in güneyindeki Kiryat Malachi kasabasında da 3 İsrailli hayatını kaybetti.

 İran ve Suriye Operasyonu kınarken, Hamas sözcüsü, misillemenin yapılacağını ima ederek, İsrail’in son operasyonunu ‘Cehennemin kapılarının açılması’ olarak niteledi.

ABD Başkanı Obama, İsrail’in askeri operasyonu ile ilgili olarak, Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, son zamanlarda İsrail’in güney bölgelerine Hamas tarafından yapılan saldırılara dikkat çekerek, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu söyledi.

Obama ayrıca, ABD’nin İsrail’in yanında olduğunu bir kez daha tekrar ederek, yapılan operasyonda sivil kayıpların olmaması için maksimum çabanın sarf edilmesini gerektiğini söyledi.