Obama, Elie Wiesel ile kitap yazıyor

Seçimlerden tekrar başkan olarak çıkan Barack Obama, Holokost kurutulanı Elie Wiesel ile ‘İki Arkadaşın Kitabı’ ismini taşıyan bir kitap yazıyor

Dünya 0 yorum
14 Kasım 2012 Çarşamba

Holokost kurtulanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi 84 yaşındaki yazar Elie Wiesel ABD Başkanı Obama’nın taze zaferinden sonra verdiği demeçte Başkan Obama ile bir kitap yazdığını açıkladı.

“Obama ile birlikte ‘İki Arkadaşın Kitabı’ adlı bir kitap yazmaya karar verdik,” diyen Wiesel çok satanlar arasında girmiş ve Auschwitz’de geçirmiş olduğu zamanları anlatan ‘Gece’ kitabının yazarı. Wiesel bu kitabında Auschwitz’de annesi ve kız kardeşinin öldürülüşleri ve Buchenwald’a doğru yapılan ölüm yürüyüşünden bahsediyordu.

Başkan Obama ilk olarak üniversitede öğrenci iken Wiesel’i yapmış olduğu bir konuşmada gördüğünü, ancak 2009 yılında Buchenwald’a yapılan geziye Wiesel’i davet etmesi ile arkadaş olduklarını belirtti. Başkan Obama yaptığı konuşmanın sonunda Wiesel’e hitaben “Bu konuşmada son söz size ait olmalı diyerek kendisini kürsüye çağırdı. Wiesel, “Sayın Başkan, sizin için büyük umutlar besliyoruz. Çünkü siz, tarihe olan ahlaki bakış açınız ile bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilirsiniz. Siz bizim son umudumuzsunuz,” dedi. Artık Başkan Obama’nın yakın arkadaşı olan Wiesel “Felsefe, derin düşünceler ve beklentiler hakkında konuştuk ama hiçbir zaman politika hakkında konuşmadık. Kendisi düşünen bir insan, geniş, derin ve entelektüel bir meraka sahip” dedi.

Elliden fazla kitabı olan Wiesel, üzerinde çalıştıkları kitap hakkında daha fazla bilgi vermedi. “Ben her zaman bir şeyler üzerinde çalışırım, şimdi bile. Ama size bundan bahsedemem. Batıl inançlı biriyim. Doğmamış bir çocuk hakkında konuşmazsınız,” diye belirtti.

1 Yorum