Aylin Yengin´den Ajandam

İlhan Erşahin ve New York’taki kulübü Nublu’da birlikte çaldığı müzisyenlerden oluşan Wax Poetic, 29 -30 Kasım’da iki gece üst üste Babylon’da cazseverlerle buluşacak. Konser öncesinde ve sonrasında yapılacak “Warm Up & After Party”de ise cazseverler, Tobumusikizm’i dinleme fırsatını bulacak.

Aylin YENGİN Yaşam
14 Kasım 2012 Çarşamba

NE DİNLEYELİM?

İlhan Erşahin ve New York’taki kulübü Nublu’da birlikte çaldığı müzisyenlerden oluşan Wax Poetic, 29 -30 Kasım’da iki gece üst üste Babylon’da cazseverlerle buluşacak. Konser öncesinde ve sonrasında yapılacak “Warm Up & After Party”de ise cazseverler, Tobumusikizm’i dinleme fırsatını bulacak. Ses, renk ve titreşimleri farklı kullanarak özgün bir tarz yaratan Wax Poetic, 2000 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü yayınladı. Ardından çıkardıkları “İstanbul”, “Copenhagen”, “Brasil” ve “Nublu Sessions” albümleriyle, tüm dünyada büyük ilgi uyandırdı. Norah Jones, Bebel Gilberto, Sabina Sciubba, Karina Zeviani gibi önemli sanatçılarla çalışan İlhan Erşahin ve Wax Poetic; müziklerinde acid-jazz, groove, trip-hop ve drum’n bass gibi modern ritimleri elektronik bir altyapıda buluşturuyor. Konserde yeni albümleri On A Ride’dan parçalar da seslendirecek ekip, Sissy Clemens ve Gabriel Gordon’un işbirliğiyle sunulan son albümde, Nublu tarzını klasik Americana ruhuyla birlikte işliyor. Biletler Biletix’te. Bilet fiyatı 33,50 TL.

 

NEREYE UĞRAYALIM?

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım’da Atatürk’ü anıyor ve Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamının farklı yönlerini anlatan anlamlı bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 74. yılına denk gelen 10 Kasım 2012’de açılacak “ATATÜRK: Bir İnsandan Daha Fazla...” fotoğraf sergisinde, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu’ndan seçilen 30’ı aşkın fotoğraf yer alıyor. Tepebaşı’ndaki Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü galerisinde gerçekleşen ve küratörlüğünü Ekrem Işın’ın yaptığı “ATATÜRK: Bir İnsandan Daha Fazla...” fotoğraf sergisi 30 Kasım akşamına kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

 

NE İZLEYELİM?

Salon - Dot işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 12 kez sahnelenecek olan yeni “İKİ KİŞİLİK BİR OYUN” 12 Kasım Pazartesi, 21.00’de prömiyer yapıyor! Karşılaşan, tanışan, bakışan, şakalaşan, dokunan, sevişen, seven, sahiplenen, özleyen, kıskanan, aldatan, kandıran, terk eden, terk edemeyen, tutunan, tutunamayan, unutan ve hatırlayan, yeniden ve yeniden deneyen iki kişinin bir yaşam boyu sürdürdükleri bir ‘ilişki’ oyunu” bu. Devasa bir metal ağın içinde sıkışıp kalmış iki kişi. Bazen birisi kadın, diğeri erkek. Bazen ikisi kadın, bazen ikisi de erkek. Ne tutunabiliyor, ne bırakabiliyorlar. Bitmek bilmeyen bir med-cezirin içinde hapisler. Bülent Erkmen’in sahnelediği “İki Kişilik Bir Oyun”un, her biri tek bir kelimeden oluşan cümlelerini Aslı Mertan ve Bülent Erkmen birlikte yazdılar; Ece Dizdar, Pınar Töre, Serkan Salihoğlu ve Tan Temel oynadılar. Oyun Kasım, Aralık 2012 ve Ocak 2013 ayları boyunca her Pazartesi Salon’da izlenebilir.

 

 

 

NE OKUYALIM?

Yazar Nazan Bekiroğlu’nun Nar Ağacı adlı yeni romanı Trabzon-Tebriz-Tiflis-Batum-İstanbul hattında geçiyor. Balkan Savaşı döneminde başlayıp I. Dünya Savaşına uzanan öykü Trabzon’da ve Tebriz’de doğup birbirlerine doğru yol alan iki hayatı konu alıyor. Tebriz’in en büyük, en asil halı tüccarının deli fişek oğlu Settarhan ile Trabzonlu inci tanesi Zehra Ateş’in arasında. Nar Ağacı hayal kadar zengin, roman kadar güzel, tarih kadar gerçek bir hikâye. İncelikle işlenmiş karakterleri, son derece zengin detayları ve dönemi anlatmadaki maharetiyle okuyanı çarpacak ve yıllarca unutulmayacak bir kitap (Timaş Yayınları - 22,50TL).