Ezber bozan Video: İsrail Askerleri

İnternet ortamında yayılan bir videoda, Filistinli küçük bir kız her tür hakaret ve küfür edip İsrail askerlerini kızdırmaya çalışarak askerin şiddet kullanması için çaba sarf ediyor, fakat beklenen şiddet hiç gelmiyor.

Dünya
9 Kasım 2012 Cuma

Batı Şeria’da bulunan Nabi Salih kasabasında yaşayan Filistinliler İsrail Ordusunu küçük düşürmek ve protesto etmek için küçük çocukları askerlerin yanına göndererek küfür etmesini sağlıyorlar.

İsrail güvenlik güçlerinin basının video almasına izin verdiği bölgede askerlerin bu tip provokasyonlara karşı hazırlıklı oldukları görülüyor.

İsrail Ordusundan yapılan açıklamada bu tip provakasyonların bölgede yaşamayan yabancı eylemciler tarafından planlandığı ve çocuklara eylem başına para verildiği iddia edildi.

İsrail Ordusunun Kfir isimli birliğine bağlı askerlerin devriye görevi yaptığı bölgede askerler silah kullanılmayan her tür protesto eylemine sadece duman ile karşılık vermek için kesin emir almış.

Askerlerin hiç müdahale etmediği olay yabancı ve Filistinli gazeteciler tarafından kayda alınırken, sadece kim olduğunu söylemeyi ret eden bir gazeteci gözaltına alındı.

Küçük kızın videodaki sözlerinin Türkçesi şöyle:

“-Sen bir hainsin,

-Bizim askerlerimiz senden daha güçlü,

-Senin kafanı parçalayacağım,

(Küçük kız askere tükürür)

-Senin suratına tükürüyorum

- Git anneni…

- Sen bir hainsin, köpeklerden para almak için küçük çocukları öldürüyorsun.”