Akrep burcu çocuğu: 23 Ekim– 21 Kasım

Çocuk-Aile
7 Kasım 2012 Çarşamba

Minik Akrep’iniz tutkulu yapısını daha küçük yaşlardan belli edecektir. O önce ailesine, sonra da çevresindeki her şeye karşı büyük bir tutkuyla bağlanır. Sevgi ihtiyacı çok yoğun olacaktır. Bu sebeple sevginizi ona her daim belli etmeniz gerekecektir. Üstelik bunu ne kadar sık yaparsanız yapın bu minik Akrep için yeterli olmayabilir. O anneyi babayla, babayı da anneyle paylaşmak istemeyebilir. Üstelik onunla geçirdiğiniz zamanın derin ve kaliteli olmasını da şiddetle talep edecektir. Kısacası o eline elektronik bir araç verilerek oyalayabileceğiniz çocuklardan değildir. O sizin ilginize ve sevginize yüzde yüz sahip olmak ister.

Sevdiklerine sonsuz ve güçlü bir bağla bağlıdır. Bu sebeple çocukluk dönemi arkadaşlıkları onun için son derece önemlidir. İyi anlaştığı arkadaşlarıyla bir ömür boyu arkadaş kalabilirken, anlaşamadıklarıyla ise yollarını sert bir şekilde ayırabilir.

‘Sahip olmak’ Akrep için önemli bir olgudur.

Sahip olmak, mücadele etmek ve kazanmak minik Akrep’in olmazsa olmazıdır. Hırslı yapısı onu yaptığı işlerde ‘bir numara’ ya taşıyacaktır. Her zaman bir hedefinin olmasını isteyecektir. Oyun oynarken ya da spor yaparken sürekli olarak elde etmek isteği bir hedefi olabilir. Onun rekabetçi doğasını sağlıklı olarak kanalize edebileceği oyunlar ya da spor dalları bulabilirseniz, mevcut enerjisini verimli bir şekilde yönetmesine yardımcı olursunuz. 

Takım halinde ya da tek başına yapabileceği sporları tercih edebilir. Yeter ki yapacağı aktiviteler içinde mücadele ve belli bir hedef olsun! Su sporlarını tercih edebilir. Yüzme, su topu, yelken, sörf, kano ya da başka herhangi bir su sporunu zevkle ve odaklı bir biçimde yapacaktır. 

Yengeç, Akrep, Balık ebeveynler çocuklarının duygusal derinliklerini rahatlıkla anlayıp onların her türlü sevgi ihtiyaçlarına karşılık verebilirler. Koç, Aslan, Yay burçlarında doğmuş ebeveynler çocuklarının tutkulu ve hırslı yapısını anlayarak onu istedikleri alana odaklanabilmesi konusunda motive edebilir. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler Akrep çocuklarının enerjilerini pratik ve somut olarak değerlendirebilmeleri konusunda onlara destek olacaklardır. İkizler, Terazi, Kova ebeveynler ise, Akrep çocuğun duygusal derinliklerini anlamakta zorlansalar da, çocuklarının duygularıyla iletişime geçmelerine yardımcı olabilirler.

 

Meral Erduran Ilgaz D.F.Astrol.S.

www.astrozenith.com