“2012 Mitzvah Day Türkiye” için projenizi seçtiniz mi?

Dünyada ilk defa Londra’da başlayan ve geçtiğimiz yıl Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri önderliğinde hayata geçirilen “ Mitzvah Day Türkiye” projesine bu yıl da ilgi büyük. Türkiye’den 400 gönüllü, Avrupa ve Amerika’dan 25000 gönüllü ile birlikte aynı gün tek bir yürek olarak farklı mitzvahlarda çalışacak

Toplum 0 yorum
7 Kasım 2012 Çarşamba

2008 yılında Londra’da yaşayan Yahudilerin başlattığı Mitzvah Day’in Türkiye’de de büyük ilgi gördüğünü belirten UÖML öğrencileri “ Bu projede farklı ülkelerdeki insanlar,  yardıma muhtaç olan kardeşlerine destek ve yardım için değişik projelerde görev alıyorlar. Projenin amacı para bağışı yapmadan insanlara neşe katmak, çevreyi düzeltmek, sıkıntı ve yoksulluğu azaltmak. Aynı gün içinde, herkesin aynı anda, aynı amaç uğruna çalışacak olması  keyifli bir dayanışma örneği. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek proje için çalışmalara Ağustos ayında başlandı. Yıllar geçtikçe bu projenin dalga dalga yayılacağına inanıyoruz” diyerek projelere katılmak ve destek vermek  isteyen gönüllülerin ilgili kurumlarla iletişime geçmeleri gerektiğini belirttiler.

2012 İSTANBUL MİTZVAH DAY PROJESİNE KATILAN KURUMLAR

Ulus Özel Musevi Okulları, Göztepe Kültür Derneği, Yıldırım Spor Derneği, Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği, Golden Age, Fakirleri Koruma Derneği, FKD Simha Grubu, Ortaköy Sinagogu, Talmud Tora, Kadıköy Hemdet İsrael Sinagogu, Öğrencilere Yardım Derneği, Limmud, Bar-Mitsva - Bat-Mitsva Kulübü, Neve Şalom Sinagogu, İzzet Bana ve Ekibi  İhtiyarlar Yurdu, Barınyurt, Or-Ahayim. Caddebostan Sosyal Yardım, Göztepe Kültür Derneği Gençlik Komisyonu, Göztepe Kültür Derneği Hanımlar Komisyonu, Liga Kültür Derneği, Dostluk Yurdu Derneği Hanımlar Komisyonu, Mişne Tora,  Yıldırım Spor Kulübü Gençlik Komisyonu, Yıldırım Spor Kulübü Hanımlar Komisyonu,  Kuzguncuk Sinagogu Vakfı,  Yoel  Kohen Ülçer Fonu.

1 Yorum