Netanyahu Toulouse´da terörün vurduğu Yahudi okulunda

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande radikal İslamcı teröristlerin hedefi olan okulu ziyaret ettiler

Dünya
7 Kasım 2012 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sekiz ay önce Toulouse’da Ozar Hatorah okuluna düzenlenen terörist saldırı sonucu öldürülen dört Yahudi için düzenlenen anma törenine katıldı. Netanyahu konuşmasında pogromlar ve karanlık Nazi döneminde birçok Avrupa ülkesinin katliamlara karşı gelmek için hiçbir şey yapmadıklarını ve hatta bazı hükümetlerin işbirliği yaptıklarını ancak şimdi Fransa Başbakanın yanında durduğunu ve antisemitizme karşı duruş sergilediğini söyledi.

Netanyahu, “Hep beraber yüksek sesle Am İsrael Chai (İsrail milleti yaşıyor)  şarkısını söyleyelim. Sesimizi Toulouse’a, Burgaz’a, Buenos Aires’e, Bombay’a, Tel Aviv’deki Dolphinarium’a, Maalot okullarına ve İtamar’daki Fogel ailesine duyuralım,” dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande bu okula ziyaretlerinin Yahudi düşmanlığına karşı Fransa’nın duruşunu göstermenin bir yolu olduğunu söyledi ve antisemitizmin kararlı bir şekilde peşinden gidilmesi ve kökünün kurutulması gerektiğini ekledi. Bir vatandaşın, sadece Yahudi olduğu için güvenliğinin tehdit edildiğini düşünüyorsa, burada tüm ulusun saldırıya uğradığını söyleyerek konuşmasına devam eden Hollande, terörle ve antisemitizm ile mücadelelerinin bir ulusal hedef olduğunu, antisemitizmi kararlı bir şekilde peşinden gidilmesi ve kökünün kurutulması gerektiğini ekledi. Bir vatandaşın, sadece Yahudi olduğu için güvenliğinin tehdit edildiğini düşünüyorsa, burada tüm ulusun saldırıya uğradığını söyleyerek konuşmasına devam eden Hollande, terörle ve antisemitizm ile mücadelelerinin bir ulusal hedef olduğunu, antisemitizmi sosyal ağlar da dâhil olmak üzere her yerde takip ederek önüne geçeceklerini söyledi.