Rav Mendy Chitrik’ten “Avraham Usulü Dağcılık”

Toplum
7 Kasım 2012 Çarşamba

Rav Mendy Chitrik 5 Kasım Salı akşamı  “Avraham Usulü Dağcılık”  başlıklı bir konferans için Caddebostan Bet El Sinagogu’ndaydı...

Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı ve Talmud Tora Caddebostan tarafından  Caddebostan Bet El Sinagogu’nda ortak düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Vakıf Başkanı Mayir Saranga, davetlilere; ilgi ve katılımları, Talmud Tora Caddebostan Halkla İlişkiler Komisyonu üyelerine de; gecenin gerçekleşmesinde gösterdikleri değerli katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarak açılışı yaptı ve konuşması için Rav Mendy’yi kürsüye davet etti.

Konuşmacı Rav Mendy Chitrik, tarih boyunca Yahudilerin çektikleri sıkıntılardan daima, daha da kuvvetli olarak kurtulduklarını ve Tora yolunda atılan küçük adımların dahi, aslında bizleri kendi dağımızın zirvesine çıkarabileceğini ifade ederek, Tanrı adına yapılan en ufak fedakarlıkların bile, belki de yaşamımıza yön verecek en önemli kararlar olduğunu gösteren anekdot ve yaşanmış hikayelerle zenginleştirdiği anlatımını, eğlenceli biçimde sundu. Ayrıca ebeveynler fark etmeseler bile, çocukların her an anne babalarının tüm davranış ve söylemlerini örnek aldıklarını, onları daima kendilerine yol gösteren rol model olarak kabul ettiklerini hatırlatarak, bu sebeple ailemizde ve toplumumuzda, her zaman dürüstlük yolundan ayrılmadan, doğru ve ahlaki değerlere önem vererek hayatımızı sürdürmemiz gerektiğini vurguladı.

Gece sonunda Vakıf Başkanı Saranga ile Talmud Tora Caddebostan Başkanı  Babat,  Rav Mendi Chitrik’e bir teşekkür plaketi sundular.

 Başkan Saranga ilerleyen günlerde konferansların devam edeceğini açıkladı.