Bazen ajan olmayan İsraillliler de çıkabilir!

Haris Medunjanin, Bosnalı bir futbol emekçisi. 2010’da Maccabi Tel Aviv’de oynayan futbolcu geçtiğimiz eylül ayında, Gaziantepspor ile bir yıllık kontrat imzaladı. Gaziantepspor, iki sene Tel Aviv’de yaşamış, oranın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, birkaç kelime İbranice öğrenmiş, İsrailli dostlar edinmiş, belki İsrail’e karşı bir sempati geliştirmiş bir futbolcuyu –daha da önemlisi bir insanı- kadrosuna kattı. Bunun karşılığını da en görülür haliyle, bu hafta hanesine 3 puan yazarak aldı.

Spor
1 Kasım 2012 Perşembe

9 Mayıs tarihli gazetelerde ilginç bir haber vardı. Cihan Haber Ajansının ilettiği bilgiye göre, Gaziantep Şehitkâmil ilçesi sınırlarında bulunan Arıl Mahallesinde arıcılık yapan vatandaşlar, ölü bir arı kuşu bulmuştu. Kuşu inceleyen mahalleli, sağ ayağında, üzerinde ‘C43917’ seri numaralı ve İngilizce olarak ‘Israel Tel Aviv’ yazılı küçük demir bir halka görmüştü. Kuşu inceleyen vatandaşlar, sol burun deliğinin de, sağ tarafa göre daha geniş olduğunu fark etmişti.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, normalde hayvanların takibi için bu tür şeylerin olabileceğine dikkat çekmekle birlikte, üzerinde İsrail yazısını görünce istihbaratlık bir durum olabileceğini de düşünüyordu. “İsrail olunca akla bin bir türlü şey geliyor. Ondan dolayı biz İl Tarım Müdürlüğüne götürüp bunun detaylı bir şekilde açıklanmasını bekleyeceğiz,”dediler.

Gaziantep Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Akif Aslanpay ise “Bu kuşun burnu diğerlerinden çok farklı ve çok açık. Emniyete bilgi verdim. İstihbarattan polisler gelip alacak. Ses ve görüntü amaçlı kullanılmış olabilir. Söz konusu İsrail ise bunu yapabilirler,” dedi.

O günlerde Gaziantep’te, “Kendi şirketiniz için bir İsrail şirketinden personel getirir misiniz?” sorusu sorulsaydı, ölü bir kuşun dahi ‘casus’ olarak nitelendirildiği bir ortamda canlı bir insan için gelecek cevaplar kuşkusuz keyfimizi kaçırabilirdi.

İyi ki o günlerde Gaziantep’te farklı düşünen insanlar da vardı...

Haris Medunjanin, Bosnalı bir futbol emekçisi. Bosna Savaşından yedi yaşında bir çocukken annesi ve ablası ile Hollanda’ya kaçmayı başaran Haris’in babası ne yazık ki eşi ve çocukları kadar şanslı olamadı. AZ Alkmaar ve Sparta Rotterdam’da geçen dört yıldan sonra 2008’de İspanya’nın Valladolid kulübüne, iki yıl da orada top koşturduktan sonra 2010’da Maccabi Tel Aviv’e transfer oldu. Geçtiğimiz eylül ayında, transfer sezonunun kapanmasına günler kala ise satın alma opsiyonlu olarak Gaziantepspor ile bir yıllık kiralık kontratı imzaladı.

Gaziantepspor, STSL 9.hafta karşılaşmasında Orduspor’u 3-0 mağlup ederken ilk iki golü Medunjanin kaydetti. Gaziantepspor, 2 sene Tel Aviv’de yaşamış, oranın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, birkaç kelime İbranice öğrenmiş, İsrailli dostlar edinmiş, belki İsrail’e karşı bir sempati geliştirmiş bir futbolcuyu –daha da önemlisi bir insanı- kadrosuna kattı. Bunun karşılığını da en görülür haliyle, bu hafta hanesine 3 puan yazarak aldı. Kaldı ki bu transfer gündemdeyken hiçbir yetkilinin veya yöneticinin de “acaba bu adam ajan mıdır, casus mudur” diye en ufak bir şüpheleri olmadığına eminim.

Futbolu da biraz bu yüzden seviyoruz galiba, bize farklı kesişim kümelerini ve başka bir anlaşma, konuşma ve paylaşma zeminini işaret ettiği için.

Ezer Bihar