Özsezikli Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ekibi

Rehabilitasyon hastalarının kanatsız melekleri .Yürümek, konuşmak, yemek yemek, sağlık bir insan için günlük hayatın en sıradan aktiviteleri arasında yer alır. Oysa doğuştan, kaza ya da travma sonucu fiziksel engeli olan insanlar için bir bardak suya uzanmak ya da çorbasını içmek için kaşığını kavrayabilmek aylarca süren bir rehabilitasyonun sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir

Ester YANNİER Sağlık
1 Kasım 2012 Perşembe

Özsezikli Group, rehabilitasyon alanındaki ileri teknoloji sistemlerini ülkemize getirerek hastalarının faydasına sunan, bunun yanında temel insani değerleri korumak gerektiğine inanan, genç, dinamik, enerji dolu ve konusunda uzman bir ekipten oluşuyor…  Özsezikli Group’un rehabilite ettiği hastalara, kaydettikleri ilerlemenin en büyük etkenini sorsanız hemen hemen aynı cevabı alırsınız: sevgi dolu yaklaşım… Yenilikçi ve etkin rehabilitasyonun yanısıra, bu samimi ve özverili yaklaşım, hastanın motivasyonunu öyle bir artırıyor ki, daha kısa sürede etkili sonuçlar alınıyor.

Biz de Özsezikli Group’u daha yakından tanımak istedik ve yöneticilerinden uzman fizyoterapist Bülent Özsezikli ve uzman fizyoterapist Güven Çetin’e çeşitli sorular yönelttik.

Özsezikli Group’u bize anlatır mısınız?

Özsezikli Group, en ileri rehabilitasyon sistemlerini ülkemize getiren, eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ve evde fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerini uygulayan bir ekiptir.  Attığımız her adımda tek bir soruya odaklanırız: “Hastaların yaşam kalitelerini nasıl yükseltebiliriz? Fiziksel engelli insanların hayatına nasıl daha fazla anlam katabiliriz?” Yakın zamana kadar ümitsiz olarak görülen pek çok rehabilitasyon vakasında yüz güldürücü gelişmelere tanık olmamızın nedeni de budur. Tıp alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip edip ileri rehabilitasyon sistemlerini ülkemize getiriyoruz. Böylece sürekli araştıran, mesleki eğitimlerle bilgilerini güncelleyen, yurt içindeki ve yurtdışındaki kongreleri, toplantıları takip eden, yenilikçi ve dinamik bir Özsezikli Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ekibi ortaya çıkıyor.

Hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Biz, danışman doktorlar, uzman fizyoterapistler, hidroterapist, konuşma terapisti, psikolog, ortez-protez uzmanı ve engelli mimarından oluşan uzmanlar ile birlikte hareket ederek multidisipliner bir tedavi yaklaşımını benimsiyoruz. 

İstanbul’un önemli sağlık lokasyonlarından birinde, çok amaçlı hizmet veren hasta koordinasyon ve eğitim merkezimizde; hastaların rehabilitasyonunun yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından değerli uzmanların katılımıyla mesleki eğitimler ve toplantılar düzenleniyor.

EVDE FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

Tedavi olmak amacıyla merkeze gidemeyecek durumda olan hastalar için yurtdışında oldukça yaygın olan ‘evde fizyoterapi ve rehabilitasyon’ sistemini uyguluyoruz. Böylece dinamik bir yaklaşımla hastalara her koşulda en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz.

İleri rehabilitasyon sistemleri getirdiğinizi söylediniz, hangi rahatsızlıklar için, ne tür tedavi sistemleri getiriyorsunuz?

Fonksiyonel rehabilitasyon uygulamaları için MediTouch Rehabilitasyon Sistemi, yürüme ve denge problemi yaşayan hastalar içinse Re-Step Rehabilitasyon Sistemini ülkemizde hem uyguluyor hem de eğitim ve diğer merkezlere satış hizmetlerini üstlenmiş bulunuyoruz.

Bu rehabilitasyon sistemlerini açıklar mısınız?

MediTouch Rehabilitasyon Sistemi, hangi sebepten kaynaklanıyor olursa olsun, baş, beden, el, kol ve bacakta hareket kaybına veya işlev bozukluğuna sahip kişilerin tedavilerine yönelik bir fonksiyonel rehabilitasyon sistemidir.  Sistem, özel bir bilgisayar programı aracılığı ile çalışan ve farklı bölgeler için tasarlanmış dört üründen oluşuyor.

Bunlar, hastanın ihtiyaç duyduğu ama genelde zorlanarak yaptığı egzersizleri, ilgi çekici bilgisayar oyunlarını kullanarak motivasyonla yapmasına imkân tanıyor. Bu egzersizler tercihe göre, tek bir bölgeyi veya uzvu çalıştırmaya yönelik ya da farklı bölgelerin aynı anda çalışmasına olanak sağlayacak şekilde birbirleri ile bağlantılı olarak programlanabilmekte.

MediTouch Rehabilitasyon Sistemi, hastanın zihinsel ve fiziksel performansını artırarak, günlük fonksiyonel işlevlerini daha kolay yerine getirmesine yardımcı oluyor.

MediTouch Rehabilitas-yon Sisteminden hangi hastalıklarda faydalanılabiliyor?

Doğuştan ve sonradan oluşan ortopedik veya nörolojik rahatsızlıklarda uygulanabiliyor.

Son zamanlarda basında rastladığımız  ‘Beyine Yürümeyi Öğreten’ Re-Step Rehabilitasyon Sistemi’ni de sanırım siz getiriyor ve uyguluyorsunuz. Sistemi kısaca anlatır mısınız?

Re-Step Rehabilitasyon Sistemi, yürüme ve denge sorunu yaşayan hastalara yönelik geliştirilmiş özel bir çift mekatronik ayakkabı ve softwareden (yazılımdan) oluşan bir sistemdir. Beyine motor öğrenme uyarısı göndererek,  beyini problem çözme ve koordinasyon için uyarma fikrine dayalıdır.

Re-Step™ Rehabilitasyon Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Ayakkabıların tabanında bir motor ve bu motora bağlı dört adet piston bulunmaktadır. Pistonlar yürüme sırasında düzensiz bir şekilde alçalıp yükselerek ayağın farklı pozisyonlarda basmasını sağlar. Bu minimal değişiklikler,  beynin adaptasyon yeteneğini arttırarak,  hareket merkezinde iyileşme sağlamaktadır.   Ayakkabılar her bir kullanıcının ihtiyacına ve gelişimine göre özel programlanabilmektedir. 

Kimlere uygulanır?

Sadece eğitim verdiğimiz uzmanlar ve rehabilitasyon merkezleri tarafından uygulanabilen Re-Step Rehabilitasyon Sistemi özellikle felçli, CP (Serebral Palsi)’li ve beyin travması geçirmiş hastaların yürüme ve denge performansında gelişme sağlamaktadır. Sistem aynı zamanda, yaşlıların farklı yol koşullarına karşı mücadele edebilme yeteneklerini geliştirmelerine ve böylece düşmelerini önlemeye yardımcı olmaktadır.

Bu sistemleri sadece Özsezikli olarak siz mi kullanıyorsunuz?

Hayır, biz bunları kendi hastalarımızda kullanmakla birlikte, aynı zamanda bu sistemlerin Türkiye distribütörüyüz. Meditouch ürünleri, Çapa, Marmara gibi büyük üniversite hastanelerinde ve Ankara’da kullanılmaya başlandı. Re-Step daha çok yeni. Kısa süre içinde Ankara’da başlayacak. . Her iki sistem için de gerek üniversiteler, gerek dal merkezleri ve özel eğitim merkezleri ile temaslarımız sürüyor. Amacımız daha çok hastaya ulaşarak, daha kısa sürede etkin tedavi almalarını sağlamak.