Rusya’da türban problem oldu

Rusya’nın güneyinde bulunan Stavropol bölgesinde Müslüman kız öğrencilerin okula türbanla girmeleri engellenince, veliler ile okul yönetimi arasındaki tartışma Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’e kadar uzandı.

Dünya
19 Ekim 2012 Cuma

Son olarak Putin, olay ile yaptığı açıklamada lisede öğrencilerin türban giymesine şahsi olarak karşı olduğunu belirterek, Rusya’nın tüm vatandaşlarına eşit şartlar sunan laik bir ülke olduğunu söyledi.

Rusya’nın en güçlü kişisinin bu tepkisi okul müdiresinin veliler tarafından açık bir şekilde tehdit edildiğini söylemesinden sonra geldi.

Putin ayrıca türban tartışmasının her iki tarafına da seslendi ve öncelikle sakin olmalarını söyledi. Rus yöneticileri tüm dini örf ve adetlere saygılı olmaya davet eden Putin şöyle konuştu: “Öncelikle komşumuz diğer Avrupa ülkelerinde bu sorun nasıl halledilmiş, bakalım, ona göre bir çözüm için gerekeni yapacağız.”

Temel insan haklarına aykırı olmasına rağmen son zamanlarda Fransa, Belçika ve İspanya’da bazı bölgelerde kamuya açık alanlarda türban giyilmesi yasaklandı.