Diaspora’da Yahudi nüfusu eriyor

Kudüs İbrani Üniversitesinde görevli Prof. Sergio Della Pergola’nın yaptığı araştırmaya göre, dünyadaki Yahudi nüfusu geçen yıldan bu yana sadece 88.000 kişi artarak 13.75 milyon kişiye ulaştı

Şalom
17 Ekim 2012 Çarşamba

Araştırmanın sonuçları 2050 yılında dünyadaki tüm Yahudi nüfusunun yarısından fazlasının İsrail’de yaşıyor olacağını söylüyor. Sonuçlara göre, yaş ortalaması gittikçe artan Diasporadaki Yahudilerin büyük kısmı 2030-2040 yılları arasında İsrail’e göç edecek. Hızla yaş ortalaması yükselen Diaspora Yahudilerinin yüzde 40’ının 2080 yılında 65 yaş ve üzerinde olacağı da belirtiliyor.

DÜNYADA YAHUDİLER

Her ne kadar dünyadaki her 514 kişiden biri Yahudi olsa da, yüzde 0,65 çoğalma oranı, dünya nüfusu ile karşılaştırıldığında ortalamanın oldukça altında kalıyor.

Yedi milyara ulaşan dünya nüfusunun sadece yüzde 0,2’sinden azı Yahudilerden oluşuyor. İsrail dışında yaşayan Yahudilerin sayısında geçtiğimiz sene 10 bin kişilik bir düşüş yaşanmış. Raporda bu rakamın büyüklüğünün nedeni olarak, İsrail’e göç ve karışık evlilikler gösteriliyor. >> 10

SONUÇLAR

Araştırmacıların bu bilgilerin ışığında vardıkları sonuçlara göre bugün okul çağında olan çocukların önümüzdeki neslin ebeveynleri olduğu ve devamlılığın onlara verilen eğitime bağlı olduğu yolunda.

haberin devamı

https://www.salom.com.tr/haber/84466