Bodrum Horizon Point Evleri’nde yepyeni bir yaşam

Londra kaynaklı Property Awards ödül komitesi tarafından sürdürülebilir yaşam dalında altın ödüle layık görülen Horizon Point Bodrum Evleri, kentsel yaşamın tüm imkânlarını Bodrum’un eşsiz doğasıyla buluşturarak sakinlerine dört mevsimlik bir yaşam sunuyor

Yaşam
17 Ekim 2012 Çarşamba

Horizon Point Bodrum Evleri CEO’su Adir Sağlamlar ile yaşam dalında altın ödüllü Bodrum evlerini konuştuk.

• Adir Bey bize kendinizi tanıtır mısınız, inşaat sektörüne nasıl başladınız?

1983 ten beri Motostor firmasıyla otomatik panjur, garaj kapıları, mağaza kepenkleri gibi otomatik sistemler üzerine olan aile mesleğimizle bu sektörde,  lokomotif görevi yaptığımızdan dolayı zaten ben hep inşaatın içindeydim diyebilirim. 2008 senesinde Point İnşaat’ı kurdum ve pek çok önemli projede çözüm ortağı olarak yer aldık.

• Bize projenizden bahseder misiniz?

Horizon Point, her biri tamamen özel tasarım, toplam 4500 metrekare alan üzerine kurulu, her biri iki katlı, toplam yedi bloktan oluşuyor. On ‘Flat’ ve bir adet tripleks villadan oluşan bu eşsiz projede ‘Flat’ lerin, terasları dahil ortalama daire büyüklükleri 175 ile 200 metrekare arasında tasarlandı. Bunlara ek olarak bazı ‘Flat’lerde 30 metrekarelik müştemilatlar da veriliyor. Daha önce yapılmamış birçok detaya imza attık. Horizon Point Bodrum evlerinde yaşıyorsanız Bodrum Kalesi, Marina ve denize, evin her köşesinden hâkimsiniz demektir. Butik sitemizin konumu, alışveriş merkezi ve daha birçok yere yürüme mesafesinde olmanıza rağmen trafik ve her türlü gürültüden uzak durmanızı sağlıyor. İsterseniz eğlencenin içinde isterseniz de huzurun yanı başında olabilmenin keyfini doyasıya yaşıyorsunuz.

• Horizon Point Bodrum Evlerini tasarlarken hangi noktalara önem verdiniz?

Bodrumun eşsiz güzelliğini sadece yaz ayları değil dört mevsim doyasıya yaşayabilmeniz ve kışlık evinizdeki konforla rahatlığı bire bir buradaki evinizde de hissedebilmeniz için bütün detaylar düşünüldü.  Akıllı ev sistemlerinden, volkanik toprak rengi özel taş kaplama duvarlarına, birinci sınıf ankastre beyaz eşyadan daire düzenine kadar her şey kusursuz bir şekilde planlandı. Giriş katlarındaki sekiz metrekare kiler odaları ve mutfaklarda sunulan 4,5 metrekarelik kilerler, koridora gömülmüs çamaşır makinesi odası, kolonsuz inşa edilen 36 metrekarelik teraslar, konforu maksimumda yaşayabilmenizi sağlayan birkaç örnekten bazıları.

• Evlerin tasarımı hangi mimarlar tarafından yapıldı? Horizon Point  Evlerini yaparken hedefleriniz nelerdi ?

Horizon Point Bodrum, Türkiye’nin en ünlü mimarlarından Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu imzasıyla gerçekleştirdiğimiz henüz tamamlanan, gerek mimarlarımız gerekse projedeki detaylar olarak birçok ödüle layık görüldü. Horizon Point Bodrum Evlerini diğer projelerden ayıran en önemli özellik; ev sahiplerinin, bina renginden havuz konumuna, güneşin doğduğu açıdan batışına kadar, Bodrumun eşsiz güzelliğini doya doya yaşayabilmeleri için her blok farklı açılarla konumlandırıldı. Toprak rengi binaların yerleşimi, güneşin doğal aydınlatmasından yararlanacak şekilde düzenlenmiş olup,  evlerin oldukça geniş tutulan teraslarında,   ev sahiplerinin Bodrum’un muhteşem deniz, marina ve kale manzarasının keyfine varabilmeleri için hiçbir kolon kullanılmadı. Bunun yanı sıra, teras ve bahçe korkuluklarından, yerdeki taş döşemeleri ya da eskitilmiş kiler kapıları ve aydınlatma sistemleri gibi daha birçok detay bu proje için özel tasarlandı. Kısacası, her türlü detayın düşünülerek projelendirilmiş olması Horizon Point Evlerini önemli ve özel kılıyor.

• Evlerde hangi sistemleri kullandınız? En önemli özellikleri nelerdir?

Horizon Point Butik sitemizde lüks konfor ve rahatlık en önemli detaylar. Öncelikle ‘akıllı ev’ projelerine de yeni bir soluk getirerek evlerin,  siz gelmeden istediğiniz iklim şartlarına uygun gerekli ısıtma veya soğutmayı sağlayarak, hak ettiğiniz konforu yaşamanızı amaçlandı. Evde olmadığınız zaman bile, gelen misafiriniz kapıda kalmasın diye, vereceğiniz bir komutla, kapı açıldığı gibi aynı zamanda da, parmak iziyle giriş yapmak mümkün. Ayrıca güvenliğinizi de ön plana alarak, siz ne kadar uzakta olursanız olun, evinizin durumunu hem site içerisinde hem de ev içerisindeki kameralar sayesinde, cep telefonunuzdan bile takip edebilmenize olanak sağlayan bir teknolojiyle donatıldı. Bunun yanı sıra siyah aynalı 3&1 inverter soğutma sistemleriyle, maksimum gücü minimum elektrik sarfiyatıyla alıyorsunuz ve aynı zamanda klimalar dekoratif olarak eve değer katıyorlar. Bütün evlerde elektrik tasarrufu sağlayan cihazlar mevcut ve yine bütün evlerde Bodrum’un en büyük sorunlarından biri olan kireçli sulardan korunmak için su yumuşatma sistemi de kuruldu. Rehau yerden ısıtma sistemleri sayesinde kışında klima kullanmadan, en konforlu şekilde ısınabiliyorsunuz. Butik sitemizde, elektrik kesintilerine karşı jeneratör de mevcut. Bütün bunların yanı sıra, 5 yıldızlı bir otelin spa merkezinde olabilecek, masaj odası, sauna, buhar odası,şok duşları ,soyunma kabinleri  ve tuvaletleriyle komple sitenin kalitesine uygun yapılmış birde fitness  center bulunuyor.

• Horizon Point Bodrum projesinde kullanılan marka tercihleri nelerdir? Bu markaları seçmenizin özel bir nedeni var mıdır?

Projemizde pek çok yerel ve uluslararası marka ile işbirliği yaptık. Bunlardan bazıları Hansgrohe, Geberit, Blanko, Gronje ve Siemens... Bizim kriterlerimiz marka bazında ‘en iyi’yi projemizle eşleşecek biçimde kullanmak oldu. Lüksü rahatlıkla buluşturmak ve Bodrum’u dört mevsim yaşanılır hale getiren bir dizaynla Horizon Point evleri tasarlandı.

Yeni projeleriniz?

Point İnşaat olarak şu anda bu projemizin satışına odaklandık. Pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi bir arada yürütüyoruz. Projemiz sahiplerini bulmaya başladı. Satışı tamamlanınca elbette yeni projeler için start veriyor olacağız ama henüz bölge olarak bir ipucu veremiyorum size. Ancak yurtdışında da yurtiçinde de yapmayı düşündüğümüz birkaç proje taslağı elimizde mevcut.

• Londra Property Awards tarafından verilen ödüle nasıl layık görüldünüz, sizi diğerlerinden farklı kılan neydi?

Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan,  UBM Property Week tarafından yapılan organizasyonda, bütün dünyada 700 firmanın projelerinin uygun bulundugu, Sustainability Achievement Award kategorisinde(projenin yapıldığı çevre ve tabiat, iklim ile en uygun bütünleşen proje ödülü) Dubai ‘li bir firma ile beraber finale kaldık ve son oylamada biz kazandık. Kazanmamızın ana nedenleri, projenin bulunduğu vadideki  güneşin konumu baz alınarak yapılandırılan bloklar, Bodrum’un eşsiz manzarasını doyumsuz yaşamanızı sağlayan 36metrekarelik KOLONSUZ teraslar ve site içi yaşam olmasına rağmen bloklar arası geçiş olmaması ve site içi müstakil bir yaşama sahip olabilmeyi sağlamamız oldu. Aynı zamanda da ‘Young Investor of the Year’(vizyonu en geniş genç yatırımcı) kategorisinde de ödüle layık görüldük. Bunun yanı sıra, son olarak geçen hafta, ‘en detaylı kaliteli proje’ onur ödülünü de kazandık. En son olarak Los Angeles’dan Galaxy Award Organizasyon tarafından Property Developmen & Investment dalında bronz ödül sahibi olduk. Projemizin kazandığı ödüllerin yanı sıra, bende ayrı olarak ‘Property Personality of the Year’ – Best CEO da Gold Award ve ‘Property Newcomer of the Year’ da da Honour ödülüne layık görüldüm.

Horizon Point Bodrum Evleri, dört mevsimlik bir tatil isteyenlere standart üstü bir yaşam sunuyor. Satışta olan sınırlı sayıdaki Horizon Point Bodrum Evleri ile ilgili detaylı bilgiye 0212 258 87 58 numaralı telefondan veya www.horizonpointbodrum.com adresinden ulaşılabiliyor.

ROZA KUTİEL