GKD Kültür Derneği sezonu müzikal ile açtı: 2012-2013

GKD 2012-2013 sezon açılışını 13 Ekim Cumartesi akşamı düzenlediği kokteyl ve müzikal gösteri ile gerçekleştirdi

Toplum
17 Ekim 2012 Çarşamba

Geceye katılan misafirler dernek Başkanı İzak Petilon ve ekibi tarafından karşılandı. Gençlerin ikram ettiği likör ve çikolataları alan misafirler önce girişteki sergi salonuna yöneldiler. Ödüllü fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’a ait olan birbirinden değerli fotoğraflar büyük beğeni ile izlendi. Kokteyl sırasında güzel bir müziğin eşliğinde sunulan değişik ikramlar, dost sohbetleri ile pekişti. Uzun bir yazın ardından bir araya gelen dostlar böylece hasret gidermiş oldular.

Bir süre sonra sıra müzik gösterisine geldi ve misafirler tiyatro salonuna çıktılar. Bir gençlik derneği olan GKD, yeni sezon açılışını genç yeteneklerin gösterisi ile yaparak amacını bir kez daha misafirlerle paylaşmış oldu. Değişik sanat dallarında performanslarını sergileyecek olan gençler de kuliste heyecanla bekleşiyorlardı. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Suzi Toledo sahneye çıkarak gençleri davet etmeye başladı. İlk olarak piyanosuyla sahnede yerini alan Cenk Bonfil’e, Rıfat Toledo gitarı ile Rifka Razon da güzel sesi ile eşlik ettiler. Yusuf Esim klasik gitarı ile çaldığı parçalarla büyük beğeni topladı.

Ardından müzik yerini şiire bıraktı ve Nedim Suri etkili sesiyle değişik şairlerin mısralarına hayat verdi.

Dafne Beri ise piyanonun tuşlarına dokunduğunda adeta devleşti ve sunduğu nefis konserden sonra salon alkışlarla inledi. Ayrıca Dafne’nin akordeon ile çaldığı melodilere bütün salon koro şeklinde katıldı. Daha sonra sahneye Nesli Kohen davet edildi. Nesli muhteşem sesiyle tüm salonu kendine hayran bıraktı. Eğlence, Nesli ile Rifka’nın düeti ile son buldu.

Açılışa katılanların arasında bulunan genç izleyicilerin coşkusunu ve sanata gösterdikleri önemi görmek geceye ayrı bir keyif kattı.  Salon çıkışında tüm misafirler hayran oldukları yetenekli gençleri hararetle kutladılar.

GKD çalışanları ise böyle gecelerin kış boyunca tekrarlanacağının, etkinliklerin süreceğinin ve özelikle genç kadrolardan oluşan projelerle seneye keyifli anlar katacaklarının sözünü verdiler.