Dernekler Sukot´u kutladı

Toplum
10 Ekim 2012 Çarşamba

BARINYURT’TA SUKOT KUTLAMASI

Bu sene de her sene olduğu gibi Matan Baseter-Barinyurt’ta Sukot Bayramı neşe içinde kutlandı. Kipur sonrası hazırlanan ve süslenen Suka’da bir hafta boyunca yemek yiyen Barınyurt sakinleri ve gönüllüler. Perşembe günü de öğlen yemeğinde Matan Baseterli misafirlerini ağırladılar. Bol bol sohbet edilen gün iyi dileklerle sona erdi.

 

GOLDEN AGE SUKOT’U İYD’DE KUTLADI

Golden Age Dostları Sukot Bayramında İhtiyarlara Yardım Derneğinde bir araya geldi. Tiyatro düzeninde hazırlanan salonda yerlerini alan katılımcılara önce hazırlanan ikramlar sunuldu. Daha sonra İYD Hanımlar Kolu Başkanı Beki Muaraf, Golden Age ailesiyle birlikte olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Golden Age Komisyonu Başkanı Lida Sarfati ise herkesin Sukot Bayramını kutladı ve Bayram hakkında bilgilendirme yapması için Rav Yeuda Adoni’yi sahneye davet etti. Rav Adoni, Sukot Bayramının önemini ve sembollerinin neler ifade ettiğini anlattı. Bir kaç katılımcıyla birlikte berahaları söyledi. Ardından DYD Hanımları, Forti Barokas’ın yazdığı, Ferit Kohen’in yönettiği, danslarını Yuri Merzok’un hazırladığı bir oyun sergilediler. Katılımcılar izlerken hem güldüler, hem de müzik ve dansların büyüsüne kapıldılar. Gösterinin sonunda Lida Sarfati, oyunda emeği geçen herkese birer teşekkür sertifikası sundu. Sarfati ayrıca, Rav Adoni’ye katılımı ve paylaştıkları için, Beki Muaraf’a da İYD pansiyonerleriyle birlikte olma fırsatı yakaladıkları böylesine güzel bir bayram kutlamasına vesile oldukları için teşekkür ederek sertifikalarını verdi.

İHTİYARLARA YARDIM DERNEĞİNDE SUKA

İhtiyarlara Yardım Derneği gönüllüleri Kipur gününün çıkışı büyük bir heyecanla Suka inşaatına başladılar. Sukanın olmazsa olmazı olan dört bitkisini almayı unutmadılar ve süslenmesi için ne gerekli ise hızlı bir çalışmaya girdiler. Ardından pansiyonerler ile  Sukot Bayramı kutlandı. Simha Tora’da da dualar yaptılar. Golden Age Ailesi de bu sene Sukot Bayramı’nda pansiyonerleri ziyaret ettiler. Dostluk Yurdu Tiyatro Kolu’da aynı gün bir tiyatro sergilediler. Dernektekiler ve misafirler her zamanki gibi coşkulu bir bayramı birlikte kutladılar.