İsrail Kibutz Korosunun Berlin konseri Filistinli göstericiler tarafından basıldı

Berlin’de İsrailli folklorik müzik grubunun, İsrail’e yardım amaçlı Jewish National Fund (JNF) ve Israel House adlı organizasyonlar adına verdikleri konser protestocular tarafından bölündü.

Dünya
9 Ekim 2012 Salı

Protestocular ‘özgür Filistin’ diye bağırıp JNF’nin Yahudi yerleşimlerindeki faaliyetlerini protesto eden pankartlar çıkardılar. Protesto İsrail’i boykot etmek amacıyla kurulmuş sivil toplum örgütü olan BDS (Boycott Disinvestment and Sanctions-Boykot, Yatırımları geri çekme ve Yaptırımlar) tarafından organize edildi.

JNF bağış kutularını ve Givatron müzik grubunun CD’lerini etrafa savuran protestocuların biri İranlı, biri İspanyol, ikisi İsrailli ve geri kalanı Almanya’da yaşayan Filistinlilerden oluşuyordu. Müzik grubunun lideri Yoel Parnass şöyle konuştu: “Büyük ve çok gürültülü bir kargaşa yarattılar. Grubun 65 senelik hayatında ilk defa böyle bir şey başımıza geldi. Yurtdışında çok konserimiz olmuştur ve konserlerimiz her zaman olaysız geçmiştir,” dedi.

Konser yaklaşık on dakika kesintiye uğradı. Protestocular güvenlik tarafından salondan çıkarıldıktan sonra grup konserine devam edebildi. Parnass şöyle devam etti: “Bizi bu kadar iyi karşılamış olan ev sahipleri için ürkütücü ve tatsız bir ortamdı. Ama konser kaldığı yerden devam ettiğinde ortamın coşkusu daha da arttı.”