Macar radyosu Yahudi Cemaati liderine saldırıyı övdü!

Online yayın yapan nasyonalist Szent Korona (Kutsal Taç) isimli Macar radyosu, Budapeşte’de 62 yaşındaki Yahudi Cemaati Başkanı Andras Kerenyi’ye yaptıkları sözlü ve fiziksel saldırı sonucu tutuklanan, 20 ve 21 yaşlarındaki gençlerin aslında ‘Yahudi terörüne’ karşılık verdiklerini iddia ederek, hâkim önüne çıkartılmalarını eleştirdi.

Dünya 0 yorum
8 Ekim 2012 Pazartesi

Aşırı sağcılığı ile bilinen radyo online yayınında, saldırgan gençlerin eylemlerini aynen şu şekilde savundu: “Onlar genel Yahudi terörüne karşı bu eylemi yaptılar, tahmin edileceği üzere maalesef saldırıyı yapan iyi çocuklar hemen bulundu ve yakalandı!”

Polis yaptığı açıklamada saldırıya uğrayan 62 yaşındaki Bölge Yahudi Cemaati Başkanı Andras Kerenyi’nin Yahudi inancı dolayısı ile dövüldüğünü doğrulayarak, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Macar Yahudi Cemaatleri Başkanı Gustzav Zoltai de olayı kınayarak, Macar MTI haber ajansına bir açıklama yaptı.

Açıklamasında,  Kerenye’nin saldırı sırasında midesine tekme atıldığını, saldırganların kendisine nefret söylemi içeren iğrenç küfürler ettiğini ve onu öldüreceklerini söylediğini iddia etti.

Haziran ayında da Budapeşte’de sokakta durdurulan emekli Baş Haham Jozsef Schweitzer’e sözlü saldırı yapılarak, tüm Yahudilerden nefret edildiği söylenmişti.

 

 

1 Yorum