İsrail askeri istihbaratı: Suriye şiddeti sınıra dayandı

İsrail Ordusundan General Aviv Kohavi, İsrail- Suriye sınırını denetledikten sonra yaptığı açıklamada, istihbarat birimlerinin sınırın güvenliği ile kaygılarını teyit ederek şöyle konuştu: “Suriye’deki şiddet gittikçe İsrail’e yaklaşmakta, Golan Tepelerinin Suriye tarafı artık kontrolsüz bir bölgedir, sınırdan sızmak isteyecek teröristler İsrail için de büyük bir tehdittir.”

Dünya
4 Ekim 2012 Perşembe

Son olarak 3 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra 50 silahlı kişi Hermon Tepesi bölgesinde sınıra yaklaşmış, bunun üzerine İsrail Ordusu Kuzey Komutası, sınırı takviye ederek teyakkuz durumuna geçmişti.

Kohavi,  sınır denetlemesinin ardından, İsrail Kuzey Ordusundan yüksek rütbeli subaylar ve Golani  Birliği yetkilileri ile bir toplantı yaptı.

İsrail’in Golani Birliği, adını son derece dağlık bir bölge olan İsrail-Suriye sınırındaki Golan Tepelerinden alıyor.

Ordunun en seçkin komandolarından oluşan birliğin askerleri bölgenin dağlık coğrafyasına uygun olarak özel bir eğitimden geçiriliyorlar. İsrail’de bu askerlere ‘Golani’ diyorlar.

Everest tepesi tırmanışında Türk dağcı Aydın Irmağı kurtaran Nadav Ben Yehuda da bu seçkin komando birliğinde eğitilmiş bir ‘Golani’.