Barcelona, Gilad Şalit’i El Clasico’ya çağırdı

İspanya’nın ünlü futbol kulübü Barcelona beş yıllık esir hayatının ardından geçen sene Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli asker Gilad Şalit’i, 7 Ekim’de oynanacak olan El Clasico’ya davet etti. Davet Arap dünyasında büyük tepki yarattı

Spor
3 Ekim 2012 Çarşamba

Real Madrid ile oynanacak olan zorlu maç öncesi Şalit’e ödül vererek Ortadoğu barışına katkıda bulunmak istediklerini söyleyen kulüp yetkilileri, Arap halklarını ve Müslümanları oldukça kızdırdı.

Barcelona kulübü yöneticileri her ne kadar barış sürecine katkı sağlama arzusunda olduklarını ifade etseler de Filistin Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Bakanı Dr. Ataullah Ebu’s-Sebh bu kararı kınadı.

Barcelona gibi köklü bir kulübün Gilad Şalit gibi birini ödül için nasıl sahasına davet edebildiğini soran Ebu`s-Sebh, kulübün Filistinli esirlerin işgal zindanlarında çektiği acıları ve işkenceleri görmezden gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Sebh ayrıca, spor kulüplerini ve tüm duyarlı insanları Barcelona futbol kulübünü protesto yağmuruna tutmaya ve kararından vazgeçmediği takdirde ise boykot etmeye çağırdı.

Şalit, geçen yıl 1076 Filistinli karşılığında serbest kalmıştı.