Sukot Bayramı… Zeman Simhatenu

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
3 Ekim 2012 Çarşamba

‘Neşe Zamanımız’ olarak adlandırılan bu bayram, Elul ayında Roş Aşana ve Yom Kipur’dan sonra Tanrı’nın bizi affedip yeni bir yıl vermesi ile, kışa girerken yaz sonu tarladan toplanılan ürünlerin hasat edildiği ve depolandığı bir zamandır.

Tanrı’nın bizi Mısır’dan çıkarttığı zaman çardaklar yapmamızı söylemesi ve  bizleri onur bulutları ile koruması üzerine,  bizde bir hafta boyunca çatısına “Sehah” adı verilen altında misafirlerimizi ağırlamanın çok büyük mitsva olduğu Sukamızı inşa edip Sukotu kutluyoruz. 

Çocukluğumdan beri üç önemli bayramın varlığından haberim vardı. Pesah, Roş Aşana veYom Kipur. Hanuka ise heyecanla hikayesini sıkılmadan dinlediğim, mucizeye inanmamı sağlayan masallardan biri idi benim için. Oysa Sukot’un anlam ve önemini geç öğrendim. Sizde çocuklarınızın tüm bayramları zamanında ve keyifle öğrenmesini istiyorsanız sizlere Şalom’da satılan ‘Bayramlar Kitabım’ını muhakkak tavsiye ederim. Renkli resimleri ile kısa ve net anlaşılan bir dilde, çocukların Yahudilik ile ilgili bilmesi gereken herşeyi kapsıyor.

Hepimize Hag Sameah!

Sevgi ile Kalın, Sevgiyi Paylaşın…

 

Sergi

 

‘NASA: A Human Adventure’  sergisinde, insanlığın uzay macerası tarihsel anlatımı yanında, teknolojik gelişmeler ve donanımı ile birlikte  Marmara Forum Expo Center’da 2.500 m² alanda 300’den fazla özel parça yer alıyor.  Orijinal araçlardan ve motorlardan parçalar, astronot kıyafetleri ve aksesuarları, önemli parçaların özel maketleri yanında, uzayla ilgili özel film gösterimleri kaçırmayın!

Bilgi için: 0 212 414 94 94   

[email protected]

 

Müze

İstanbul Modern’de BAFS Kids Lab ile eğlenceli Kimya deneyleri zamanı…

11-23 Ekim’de 6-12 yaş çocukları için ilginç bir zaman geçirme fırsatı.

 

Kitap Kurdu

Küçük Sırlar

Sevim Ak’ın yazdığı, Can Yayınlarının yayımladığı 8-9 yaş çocukları için uygun olan bu kitapta sıraları ortaya çıkan küçük Sıla’nın kendi dertlerinin ne kadar önemsiz olduğunu anlaması ile devam eder.

 

Adamı Zorla Cadı yaparlar

Niran Elçi’nin yazdığı Tudem yayınlarının daha fazla 7-9 yaş kızlarına hitap ettiği bu kitapta çocukların okulda karşılaştıkları zorluklarla başa çıkma yöntemlerini anlatır.

 

Martin Heidegger’in Böceği

Küçük Filozof ve Herşeyi Bilen Böceği ile küçük filozoflar serisinin onuncu kitabında var olma nedenlerini araştıran bir anlatım. 11 yaş ve üzeri çocukların daha rahat anlayabilecekleri bu serinin diğer kitaplarını da tavsiye ederim.

 

Bal gibi Felsefe….

Okula gitmezsem ne olur? Yalan söylersem ne olur?

Sormayı seven tüm küçük filozoflar için! Sekiz  yaştan itibaren çocuğunuzla beraber okuyabileceğiniz veya kendilerinin de yalnız okumaktan keyif alabilecekleri ve anlayabilecekleri soyut kavramların oturmasında yardımcı olacak eğlenceli, renkli çizimleri olan bir  kitap serisi.

 

Gösteri

 28 Kasım -2 Aralık arası Türkçe Dublajlı olarak Tim Gösteri Merkezi Maslak’ta.  Biletler biletix’te.

Cirque du Soleil….Allegria ile İstanbul’da! 

6-7 Ekim – 13-14 Ekim

Ora Arena’da….