UÖMO gençlerinin başarıları

UÖML öğrencileri “HONG KONG INTERNATIONAL SCIENCE FAIR”e davet edildi

Toplum
3 Ekim 2012 Çarşamba

UÖML 12.sınıf öğrencileri İzel ELMAS ve Roy KONFİNO,  kablosuz enerji aktarım verimliliği ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştırdıkları “May Nikola Tesla’s Dream Come True - Wireless Energy Transmission - WI ENERGY”  projeleriyle Hong Kong’daki yarışmaya davet edildiler. 4-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak yarışmaya öğrenciler, UÖMO Proje Danışmanı Talha KILIÇ eşliğinde katılacaklar. Bu yıl 27 ülkeden 596 projenin başvurduğu yarışmada 108 proje ön elemeyi geçerek finale davet edildi. Yarışmada Türkiye’yi ve UÖMO’yu temsil edecek olan proje takımı yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor. 

Ulus Özel Musevi Lisesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin son yıllarda elde ettiği ulusal-uluslararası başarılar, dünya birinciliği-ikinciliği sonucunda bu yıl kulübe katılmak isteyen öğrencilerin sayısında artış olduğunu belirten UÖMO İdarecileri “Okulumuzun bilimsel proje yarışmalarındaki artan başarı grafiği nedeniyle, çok sayıda öğrencimiz yeni eğitim döneminde UÖMO Bilim ve Teknoloji Kulübü’ne başvurdu.  Bu yıl ilk olarak istekli öğrenciler arasından proje takımı seçmeleri yaptık. Öğrenciler jüri önünde uygulamayı düşündükleri proje konularını slayt veya maket şeklinde İngilizce olarak sundular. Fen Bölümü, Yabancı Diller, Matematik, Sosyal, Türk Dili ve Edebiyatı ve Rehberlik öğretmenlerinin jüri olarak yer aldığı proje takımı seçmelerinde öğrencilerimizin tamamı başarılı sunumlar gerçekleştirdiler. 2012-2013 UÖMO Proje Takımına ve okulumuzu Hong Kong’ta temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.” dedi

 

“MİNİ FARM” konulu “BEN BÜYÜDÜM” partisi

 2010-2011 doğumlu çocuklar, “Mini Farm” konulu partinin özel konukları…

Ulus Özel Musevi Okulları’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ben Büyüdüm Partisi’ne katılacak çocuklar,  bu partide yaşıtları ile tanışacak, en sevdiği hayvanlar olan tavukları, civcivleri, tavşanları, kuşları, vb. yakından gözlemleme ve anaokulundaki sebze bahçesine yılın ilk sebze tohumlarını ekme fırsatını bulacaklar.  Yetkililer anaokulu öğretmenleri eşliğinde yaşlarına uygun eğlenceli oyunlar ve etkinliklerle dolu bu keyifli günü kaçırmamalarını salık verdi.