Barış olsun, soğuk olsun

Yedioth Ahoronot gazetesinde Ron Ben Yishai tarafından kaleme alınan bir makalede, İsrail’in birkaç taviz vererek Filistin Örgütü Yönetimi ile yeniden barış masasına oturabileceği iddia edildi.

Dünya
2 Ekim 2012 Salı

Son dönemde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile FÖY Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas arasındaki güven eksikliğine dikkat çeken yazar, İsrail’in son olarak FÖY güvenlik kuvvetlerine söz verdiği 400 adet Kalaşnikof tüfeği halen vermeyerek bu güven eksikliğini daha da arttırdığını belirtti.

Yazar ayrıca Oslo Anlaşması öncesi tutuklanan 160 Filistinlinin de halen söz verildiği halde salıverilmediğini belirterek, sözlerin tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Ron Ben Yishai sözlerine şöyle devam ediyor: “ İsrailli ve Filistinli liderler arasında kaybolan ‘birbirine güven’  tarafsız arabulucular vasıtası ile yapılacak sık görüşmeler ile çözülebilir, bu hem İsrail’in dünyadaki imajına pozitif olarak hizmet edecek, hem de iki taraflı bir barışın kapılarını açacaktır. Mısır ile olduğu gibi soğuk da olsa bir İsrail-Filistin barışı İsrail’in Filistin halkına direkt olarak ulaşmasını da sağlayacaktır.”