İran Esad’a 10 milyar dolar yatırmış

İngiltere’nin prestijli Times gazetesinin haberine göre, İran, şimdiye kadar 20,000 kişiden fazla Suriyelinin öldüğü, 1,5 milyon kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı, 250,000 kişinin Türkiye’ye sığındığı Suriye iç savaşında hükümet kuvvetlerini desteklemek için Esad’a toplam 10 milyar doları bulan yardımda bulunmuş.

Dünya
1 Ekim 2012 Pazartesi

Gazete batılı istihbarat kaynaklarına göre hazırladığı haberde, finansal olarak böylesine güçlü bir yardıma rağmen yenilmeyen isyancıların İran’ın üst yönetiminde sert tartışmalara neden olduğu, bazı liderlerin yaptırımlardan dolayı zaten zor durumda olan ekonominin daha fazla yük taşıyamayacağı konusunda uyarıda bulunduğu yazıyor.

Bu konuda en büyük fikir ayrılığı yaşayan İranlı yöneticiler ise Dini Lider Ali Hamayey ile Kasım Süleymani…

Gazeteye göre Süleymani,  dini lidere Suriye’de hükümetin aleyhine işleyen gidişatı tersine çevirmek için söz vermiş, fakat geçen zaman ve isyanın bastırılacağına, daha da büyümesi iki lideri karşı karşıya getirmiş.

Times Gazetesi ayrıca, Esad rejiminden kaçarak isyancılara katılan yetkililere ve subaylara dayanarak verdiği haberinde, İran’ın aylardır Suriye hükümet askerlerinin maaşını ödediği de iddia edildi!