Netanyahu: Işık karanlığı delecektir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu BM ‘nin 67. oturumunda 123 ülkenin temsilcilerine yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da eninde sonunda aydınlanmanın cehaleti yeneceğini belirterek, dünya devletlerini Ortadoğu’yu tekrardan Ortaçağın karanlıklarına sürüklemek isteyen diktatörler konusunda uyardı.

Dünya
28 Eylül 2012 Cuma

Konuşmasında nükleer İran konusuna özellikle değinen ve İran’ın kesinlikle nükleer silah yapmaması gerektiğini anlatan Netanyahu, konuşması sırasında İran Bombasını temsil eden bir resim göstererek resmin üstünü kırmızı bir kalem ile çizdi.

İsrail Başbakanı yaklaşık yarım saat süren konuşmasında Ortadoğu’da modern çağ ile Ortaçağ gericiliğinin bir mücadele içinde olduğuna dikkat çekerek İsrail Devletinin bu savaşta modernliği temsil ettiğini belirtti.

İsrail’in tarihi köklerine dayanan var olma hakkından, Filistin meselesine kadar birçok kronik Ortadoğu problemine değinen Başbakan sözlerini şöyle noktaladı: “Ortaçağ düşünce yapısı ile modernliğin bu savaşı, asla gelenekçilik ile ilerleme arasındaki bir savaşa dönüştürülmemeli.”