Pürüzsüz bir cilt duru bir güzellik artık hayal değil

Dr. Çağrı Sade son yıllarda sorunlu ciltlerde farklı amaçlarla kullanılan CO2 Fraksiyonel Lazer tedavisi hakkında bilgi verdi. Artık pürüzsüz bir ciltle duru bir güzelliğe sahip olmak hayal değil…

Sağlık
28 Eylül 2012 Cuma

CO2 Fraksiyonel lazer tedavisi hakkında neler diyeceksiniz?

Ergenlik dönemi kâbusunuz sona eriyor. Üstelik artık yara, yanık ve sivilce izleriyle, gebelikten kaynaklanan çatlaklarla yaşamanıza gerek yok. Yıllarca tam anlamıyla tedavisi gerçekleştirilemeyen ağır yanık ve yara izlerini, hayatınızdan siliyoruz. Bu ve benzeri sorunların güzelliğinizi gölgelemesine izin vermek zorunda değilsiniz. İyileşme sürecinin uzunluğu ve işlem görmüş bölgenin tedavi sonrası korunmasının zorluğu gibi nedenler yüzünden eskiden kullanılan deri soyma yöntemleri, hızın ve zamanın çok değerli olduğu şu günlerde fonksiyonunu kaybetti. Modern tıbbın son mucizesi Fraksiyonel Karbondioksit Lazer yüzünüzü güldürecek, size kendinizi tazelenmiş ve canlı hissettirecek en etkili çözümü sunuyor. Tedavi sonrasında aynaya her baktığınızda yıllardır görmeye alışık oldunuz hoşnutsuzluğun kaybolduğunu ve yerini doğal bir güzelliğe bıraktığını fark edecek, güne taze bir başlangıç yapacaksınız.

CO2 Fraksiyonel lazer, derinin üst ve orta tabakalarına etkili olan yeni bir cilt yenileme yöntemidir. Fraksiyonel lazer tedavisinde, lazer ışığı çok sayıda toplu iğne başından minik noktacıklar halinde mm’lik boşluklar bırakacak şekilde deriye gönderilir. Böylece derinin orta tabakasında yaratılan ısı hasarı ile kollajen üretimi uyarılır ve cilt yenilenme süreci başlar. Lazer ışığı almayan mm’lik sağlam alanlardan gelen hücreler ile deri hızla onarılır. 1-2 hafta içinde iyileşen yeni cilt, sütunlar halindeki boşlukları kapatırken, yeni cilt hücreleri daha sıkı ve canlı görünüm kazanmasını sağlar.

CO2 Fraksiyonel lazer nelerde kullanılıyor?

- Her türlü kırışıklıkların tedavisinde. (İnce ve derin kırışıklıklarda)

- Gözenekli cilt görünümü tedavisinde.   

- Güneş lekeleri, yaşlılıktan kaynaklanan lekeler, yüzeysel renk bozuklukları tedavisinde.

-Sivilce iz ve lekelerinin (Akne skarları) tedavisinde.

- Göz kapağı plak tedavisinde.

- Cilt kalınlaşması tedavisinde. (Nasır, siğil, kondilom vs…)

-Ağır yaralanmalarda vücudun kendini onarımıyla oluşan kalınlaşmış iz ve dokuların tedavisinde. (Hipertrofik skar)

- İyileşen yaralarda oluşan sert, kırmızımsı yumruların (Keloid) tedavisinde.

-Kitlesel cilt lezyonu tedavisinde (Yaşlılık ve et benleri, kist vb…)

Uygulama hakkında bilgi alabilir miyiz?

Uygulama esnasında bazı hastalarda yanma, batma şeklinde rahatsızlık hissi olabilir. Lokal anestezik kremler veya soğuk hava kompresörleriyle bu rahatsızlık hissi kolayca giderilir. İşlem sonrasında güneş yanığında olduğu gibi, hafif bir kızarıklık ve ödem olabilir. Ciltte oluşan minik kabuklanmalar 1-2 hafta içinde soyularak geriler. CO2 Fraksiyonel lazerde tedavi seanslar halinde yapılır. Şikâyetin cinsine göre doktorunuzun belirlediği seans sayısı 2-4 hafta aralıklara yayılabilir. Fraksiyonel lazer sonrası hafif nemlendiriciler sürülebilir, makyaj yapılabilir, fakat solarium seansına girilmemeli. Gün ışığına çıkılmasa bile en az 50 koruma faktörlü güneş koruyucusu sürülmeli. Nadiren de olsa eğer yüzde ödem ya da kızarıklık meydana gelirse, buz aküleri ile soğutma işlemi faydalı olabilir. CO2 Fraksiyonel lazer sonrası 6-12 ay süre ile güneşlenmekten kaçınılmalı ve güneşten koruyucu kullanılmalıdır. 

Yan etkileri nelerdir?

Lazerlerde görülen yan etkiler CO2 Fraksiyonel lazer uygulamalarında da olabilir. Ancak yan etki görülme oranı oldukça düşüktür. Hafif kızarıklık da görülebilir. İstanbul Plastik ve Estetik Cerrahi Grubu’nda bu ve fazlası mümkün.