Terazi burcu çocuğu

Terazi çocuk için sosyallik ve arkadaşlık son derece önemlidir. Öyle ki o kendi kimliğini ve gelişimini içinde bulunduğu sosyal çevre ve ilişki içinde olduğu kişiler sayesinde oluşturur. Daima sosyal ortamdaki uyumu korumak ister. Ne zaman bir gerginlik olsa, Terazi çocuk hemen barış elçisi kimliğine bürünerek gergin ortamı yumuşatacaktır. İkna yeteneği bu gibi durumlarda öne çıkar. Akıllı ve zeki bir çocuk oluşu, erken yaşlarda ilişkilerini geliştirmesine ve diplomasi üstadı olmasına yardımcı olur.

Çocuk-Aile
20 Eylül 2012 Perşembe

Barış ve uyumun yanı sıra Terazi için diğer önemli bir konu ise güzelliktir. O her şeyde güzellik arar. İster kız olsun ister erkek, kıyafetlerine ve dış görünüşlerine büyük özen gösterecektir. Her çocuk güzeldir; fakat sizin minik Terazi hepsinden biraz daha güzeldir. O bol bol sevgi ve şefkate ihtiyaç duyar; güzel bir müzik onu sakinleştirirken sevgi dolu bir kucak onu mest eder.

Mutlaka, yaratıcılığını ortaya koyabileceği bir konuyla ilgilenmesini sağlamak gerekecektir. Resim, müzik veya edebiyat… Yaratıcılığını ortaya koyabileceği bir konuyu ona erken yaşlarda tanıtırsanız hem seçtiği alanda çabuk ilerler, hem de ruhsal olarak sağlıklı ve mutlu bir çocuk olur.

TERAZİNİN KARASIZLIĞI

Kararsızlığı minik Terazi’yi hareketsiz kılacaktır. Hele onun önüne birden fazla seçenek sunup sonra da hemen cevap vermesini beklememelisiniz. Diğer çocuklar bir restorana gittiklerinde yemeklerini kendileri seçmekten hoşlanabilir, hatta bazıları ebeveynlerinin yemelerini istediği yemeği reddederek farklı bir seçimde bulunmak isteyebilirler. Fakat sizin minik Terazi’niz bu çocuklardan değildir. Eğer ona menüden istediği yemeği seçebileceğini söylerseniz yemek siparişi vermek için epey bekleyeceksiniz demektir. Bunun yerine ona tavsiyede bulunursanız daha hızlı ilerlemiş olursunuz.

İkizler, Terazi ve Kova ebeveynler onun entelektüel ve sosyal potansiyelini destekleyerek bu konuda gelişimine yardımcı olabilirler. Koç, Aslan ve Yay ebeveynler minik Terazi’nin kararsız olduğu zamanlarda zorlanabilirler, fakat bu gibi durumlarda inisiyatifi ele alarak ona öncülük yapmaları faydalı olacaktır. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler onun yaratıcı tarafını somut bir şekilde ortaya koymasına destek olurken, güzel fikirlerini günlük hayatta kullanabileceği bir forma sokmasına yardımcı olurlar. Yengeç, Akrep ve Balık ebeveynler, çocuklarının sevgi, şefkat ve huzur ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayarak onu manevi olarak destekleyebilirler.